LOKALT FILMET: Filmen Store små mennesker er filmet i Sætreskogen barnehage.

Balder og Haakon blir filmstjerner

Filmen «Store små mennesker» følger hverdagen til to småtasser i en barnehage i Oppegård. Nå er den klar for kino.

Publisert Sist oppdatert

Filmen handler om de tilsynelatende små, men uhyre viktige stegene barn tar i barnehagen for å bli store, empatiske mennesker.

– Vi har filmet observerende, i løpet av et år. Filmen handler om alle de viktige stegene barn tar i den alderen og hvordan de får sosial kompetanse med hjelp av veiledning av de voksne rundt dem, forteller regissør Gunhild Westhagen Magnor.

GODE GUTTER: Filmen følger de to småtassene Balder og Haakon fra Sætreskogen barnehage i Oppegård.

Sætreskogen

Filmen følger hverdagen til to år gamle Balder og Haakon i Sætreskogen barnehage i Oppegård over ett år. Som med barn flest inneholder den både glede og utfordringer.

Små store mennesker

  • Regissør og manusforfatter: Gunhild Westhagen Magnor
  • Produsent: Helen Prestgard, Sant & Usant
  • Opptaksregi, foto: Gunhild Asting
  • Co-produsent: Antonio Russo Merenda, Ginestra Film
  • Klipper: Stefan Sundlöf
  • Opptakslyd: Krister Johnson

– Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette sine egne grenser, og Haakon lærer å dele, kan vennskapet få videreutvikle seg. Filmen handler om hvordan barn sosialiseres og bygger vennskap i barnehagen, men på sett og vis handler den om oss alle sammen. For barna minner oss om hva vi mennesker har i oss, forteller filmskaperne.

Vant pris

Filmen ble vist på Human Filmfestival i det norske konkurranseprogrammet og vant prisen for beste norske dokumentarfilm. Filmen er også tatt ut til flere internasjonale festivaler, bl.a. OsloPix i slutten av august.

Planen videre er å lansere filmen på utvalgte kinoer i Norge. Filmen blir vist på NRK fra oktober 2022. Også her lokalt blir det muligheter for å se filmen.

– Vi kommer nå til å ha en lukket premierevisning av «Store små mennesker» den 30. juni på Ski Odeon kino. Vi har invitert alle medvirkende barn med foresatte og ansatte fra Sætreskogen barnehagen. Vi er også i dialog med kinoen om å sette den opp for publikum etter sommeren , forteller Prestgard.

VENNSKAP OG LEK: Livet i barnehage består stort sett av vennskap og lek, men det har også sine utfordringer.
Powered by Labrador CMS