LESERINNLEGG

ÅRETS FISKESOMMER: Det var en flott stemning ved årets arrangement. Alle foto: Magne Brenås/Finn Stenersen

Flott fiskedag ved Kolbotnvannet

Årets Fiskesommer har vært en suksess, med rekordmange barn og unge som deltok i arrangementet.

Publisert Sist oppdatert

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) inviterer årlig alle de lokale foreningene over hele landet til å arrangere Fiskesommer, som er et populært arrangement for barn og unge.

LEDER AV FISKEUTVALGET: Finn Stenersen.

Oppegård Jeger- og Fiskerforening (OJFF) har i mange år tatt denne utfordringen og det har vært meget populært.

Det var intet unntak for årets Fiskesommer, som vanlig foregikk på Nordenga ved Kolbotnvannet. Der er det fint å arrangere dette på grunn av den lange bryggen hvor barna kan bevege seg trygt.

Etter mye forberedelse av seks medlemmene i OJFF så var alt klart. Med nyinnkjøpte barne-fiskestenger til utlån (til de som ikke hadde med seg sine egne), grillpølser til barna, og kaker og kaffe til foreldrene, så var man klar til å ta imot de unge ivrige og forhåpningsfulle fiskerne. Her var det bare å rigge utstyret å sette i gang.

Jeg var spent på hvor mange barn ville komme... Den ene etter den andre dukket opp, så det ble kø i påmeldingen, og det ble til slutt 25 påmeldte barn. Ny rekord!

Det skyldtes mulig at årets arrangement var etter ferietiden i år. Tidligere ble det arrangert før ferien og kom ofte i konflikt med skoleavslutninger. Det kan jo også være koronatiden, som har fått mange til å være ute i naturen og oppdage nye sider ved friluftslivet?

FORNØYD: Finn fra OJFF tar imot påmeldinger.

«Jeg tror vi har for få dupper», sier Erik og Magne som rigget fiskestengene!

Utstyrt med «Fiskesommer-caps», fiskestenger, mark, mais eller sluker som agn var det bare å sette i gang etter den store fangsten. Noen fikk abbor og mort. Ikke så store, men allikevel en fin opplevelse. De som ikke fikk fisk var allikevel fornøyd med opplevelsen. Premie ble det uansett til alle som deltok.

RIGGING: Magne og Reidar rigger stenger.

Reidar og Line grillet pølser så svetten rant! «Det er jo kø her!» Den fikser Trygve!

Grillpølser, brus, kaffe og kaker var i hvert fall alle fornøyd med, og tilbakemeldingene fra både barn og foreldre over arrangementet var meget positive.

PØLSER TIL ALLE: Line, Reidar og Trygve ordnet pølsene.
AGN OG FANGST.
PREMIEUTDELING: Alle barna fikk premier.

Som Reidar i OJFF uttalte etterpå: «Takket være alle ivrige og høflige barn ble dette en dag jeg er med på igjen!»

Powered by Labrador CMS