NÆRINGSUTVIKLING

NY STYRELEDER: Kristian Gundersen (46) har vært styreleder for The Well siden juni.

– Som forventet

Den nye styrelederen for The Well, Kristian Gundersen (46), sier at de hadde forventet at selskapet skulle gå med underskudd.

Publisert Sist oppdatert

– The Well har blitt tilført flere millioner kroner fra morselskapet Canica hvert år siden oppstarten i 2015, men det har ikke hjulpet ennå. Selskapet har gått med store underskudd. Hva gjør dere for å snu trenden?

– Vi visste at selskapet skulle gå med underskudd i oppstartsfasen. Dette er som forventet. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere det økonomiske, sier Kristian Gundersen.

Han har blitt ansatt som styreleder for The Well etter at Stein Erik Hagens datter, Nina Camilla Hagen Sørli, sluttet i stillingen i juni i år.

Les også: Tapte 35 millioner i fjor

90.000 gjester i år

– Hvor mange år vil oppstartsfasen vare, ifølge deres beregninger?

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Vi mener det går bedre og bedre for hvert år. Vi er også godt fornøyd med resultatene og er villig til å satse videre, sier Gundersen.

Han sier antall gjester på The Well har økt med ni prosent siden i fjor og skal ende på rundt 90.000 i år.

Årsregnskapet viser også at salgsinntektene fra 2016 til 2017 har økt totalt fra 56 til 79 millioner kroner. Ser vi spesifikt på salgsinntektene innen velvære, ser vi en økning fra 35 til 50 millioner kroner.Innen restaurant dreier det seg om en økning fr 13 til 19 millioner kroner. Likevel er disse tallene langt fra nok for å få til positivt årsresultat.

Større investeringer

Ifølge notatet fra årsregnskapet for 2017 vurderer styret selskapets inntjening og finansielle stilling som tilfredsstillende, gitt at selskapet fortsatt er i en oppstartsfase. Styret forklaret i notatet at årsresultatet skyldes investeringer og kostnader knyttet til oppstart og markedsføring av ny virksomhet.

Det er foretatt større investeringer i fjor, men det er ingen spesielle forhold utover dette som har påvirket balansen per 31. desember 2017, ifølge det samme notatet.

– Baren og deler av restauranten ble gjort om, vi bygget også en terrasse og foretok investeringer på de forskjellige badene, sier Gundersen.

Ser etter en løsning

Når det gjelder innsigelsen fra fylkesmannen vedrørende det planlagte hotellet, sier Gundersen at styret er innstilt på å finne en løsning i samarbeid med kommunen.

Gjeldende reguleringsplan for The Well omfatter også et badeanlegg for barn på rundt 4000 kvadratmeter, men det blir ikke noe av det, ifølge Gundersen.

– Situasjonen har endret seg siden den gang, sier han.

Les også: Slik blir The Wells nye gigant-hotell

Powered by Labrador CMS