FLØYSBONNELEVER: Aleksander, Ingunn, Lisa og Frøydis kommer til å ha nervene utenpå kroppen når sceneteppet åpnes på premieren av årets Fløysbonnmusikal.

Angst, piller og drama i Fløysbonnmusikalen

Årets Fløysbonnmusikal er basert på ungdomsskoleelvenes egne idéer og handler ikke bare om eksamensnerver og tenåringenes slaraffenliv. Musikalen handler om hvordan det er å passe inn og ikke passe inn og å være seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 24. mars er det klart for premiere på Fløysbonnmusikalen som i år har navnet, Show Stars.

Fløysbonnmusikalen er å regne som en institusjon på Fløysbonn ungdomsskole på Sofiemyr. Sigurd Dancke, Øyvind Fjeldstad og Liv Woldsnes har arrangert Fløysbonnmusikalen siden 1989. Det eneste unntaket var i 2012. Da kom Sondre Dragland inn å skapte nytt engasjement. I 2022 stod for første gang Dragland alene med ansvaret uten bautaen, Sigurd Dancke i ryggen.

SONDRE DRAGLAND: Dragland har hovedansvaret for Fløysbonnmusikalen.

En musikal det oser høyt nivå av

– Hvorfor skal man kjøpe billetter for å se Fløysbonnmusikalen i år?

– Det blir skikkelig bra. Produksjonen er veldig profesjonell. Om man hopper litt ut av bobla og setter seg ned og ser på de andre, skjønner man at dette faktisk er veldig bra. Vi gleder oss til å vise hva vi ungdommer kan lage sammen sier Frøydis Johansen Myklebust til Oavis.

Da Oppegård Avis kommer innom spiller de en scene hvor karakteren til Aleksander Haugan Hanssen, Edvard får testet seg mot to hormonelle tenåringsjenter og man skjønner raskt at han åpenbart kommer til å få problemer senere i stykket. Det samme gjelder karakteren, Gina.

BITCHES: Lisa Bjerke (t.v) og Frøydis Johansen Myklebus (t.h) spiller to av de såkalte bitchene.

– Musikalen handler om flere grupper. For eksempel bitchene, nerdene og kulturskolefolka som går på ungdomsskolen. Alle elevene får mulighet til å dra på en talentkonkurranse i Stockholm. På denne konkurransen og på turen til Stockholm skjer det plutselig noe med karakterene. Det viser seg at ikke alle er helt som man skulle tro de var, forteller Lisa Bjerke til Oavis.

Johansen Myklebust legger også til at det er fler sideplot med trekantdrama, plagiat, piller, angst og andre mer eller mindre viktige ungdomsproblemer.

TREKANTDRAMA: Det blir en del misforståelser mellom disse to i stykket. Blir noen av dem fatale?

Debutant

Aleksander Haugan Hansen går i 8B på Fløysbonn ungdomsskole og er med på Fløysbonnmusikalen for første gang. Han har en viktig rolle i oppsetningen hvor karakteren hans, Edvard får en slags "glow up".

– Jeg er med i OPAL og har også vært med på Rockerevyen. Selvom jeg har vært på scenen før er jeg veldig spent, meddeler Haugan Hanssen.

En stor endring

Dragland kan love en bra produksjon og gleder seg over at billettsalget også har gått bra. Etter han tok over ansvaret for Fløysbonnmusikalen i fjor gjorde han en stor endring.

STORT BAND: Det er nok folk i bandet for å få en sikkelig musikaloppelvelse.

– Den største endringen har vært å involvere elevene mer i manuset. I år hadde vi lærere kun en idé til en scene. Restene av idéene og sangene vi skulle bruke var elevenes forslag. Ellers har vi videreført alt av metode, prosess og opplegg fra Dancke og co. Selv om jeg har hovedansvaret skal også Eirik Størkesen, Anders S. Aasgaard og Tuva Waltz Thorsen ha æren for at vi får dette til. Uten dem ville vi ikke fått til noe som helst.

Denne uken øver elevene på Fløysbonn i Kolben hele uken inn mot premieren. I det Oppegård Avis er i ferd med å gå øver de på gjennomføringen av "Styggen på ryggen" av Onkel P og dette så lovende ut med mye trøkk.

Billetter til Fløysbonnmusikalen kjøper du på kolben.no

STYGGEN PÅ RYGGEN: Dragland terper med elevene for å skape ordentlig trøkk.



Powered by Labrador CMS