Vedlikehold av skolebygg

KOMMER MED TILSVAR: Utvalgsleder Camilla Hille (V) svarer på kritikken fra Helge Marstrander (H).
KOMMER MED TILSVAR: Utvalgsleder Camilla Hille (V) svarer på kritikken fra Helge Marstrander (H).

– Reinspikka løgn!

Utvalgsleder Camilla Hille (V) sparer ikke på kruttet når hun svarer på kritikken fra Helge Marstrander (H).

Publisert

Camilla Hille (V) ble meget provosert da hun fikk vite om Helge Marstranders (H) påstand om at det var flertallspartiene (Ap, MDG, V, SV, Sp og KrF) som stod bak forslaget om å utsette alle investeringsprosjektene i kommunen med unntak av Kolbotn skole.

Hille understreker at det ikke var flertallspartiene, men rådmannen som foreslo å sette alle prosjekter på vent til sommeren for å få en helhetlig oversikt, og påpeker at dette forslaget stemte også Høyre for sammen med flertallspartiene.

Flertallspartiene har aldri fremmet noe forslag om å stoppe alle prosjekter, det er reinspikka løgn! Vi har med tungt hjerte akseptert rådmannens ønske om å få legge frem behovsplaner og analyser. Deretter kan jeg love at flertallet vil gjøre en prioritering innenfor det begrensede handlingsrommet som finnes økonomisk, påpeker Hille.

Les også: – Det er lett å se alt dette i etterpåklokskap

– Skrøt av bedre årsresultater på budsjettene i Oppegård

– Det er godt mulig det er flere årsaker til det voldsomme forfallet ved flere skoler i gamle Oppegård, men det er et faktum at Høyre har hatt flertall i over 50 år, og dermed hatt den politiske makten, sier utvalgsleder Camilla Hille (V).

– I valgkampen skrøt Høyre av at de hadde bedre årsresultater på budsjettene enn vi hadde hatt i Ski de siste årene, men det er jo ikke rart de hadde det med så mye etterslep ved skolene.

Camilla Hille (V), utvalgsleder

Hun påpeker også at opposisjonen, med både Venstre, SV og Ap fremmet flere alternative skoleforslag i den forrige fireårsperioden, men at disse forslagene ble nedstemt.

– I valgkampen skrøt Høyre av at de hadde bedre årsresultater på budsjettene enn vi hadde hatt i Ski de siste årene, men det er jo ikke rart de hadde det med så mye etterslep ved skolene, sier Hille.

Overrasket av manglende oppfølging fra Høyre

Tilstandsrapportene til Reinersten AS fra 2015, som avdekket behov for rundt 63 millioner kroner for ulike tiltak på skolene i Oppegård i 2015- 2019, og manglende bevilgninger, viser tydelig manglende oppfølging fra Høyre, som påstår at de er et skoleparti, sier Hille.  

– Her må vi må trå varsomt, for vi vet ikke hvor mange skjeletter det ligger gjemt i gamle Oppegård.

Camilla Hille (V), utvalgsleder

Venstre-politikeren mener det er spesielt at Høyre var veldig skeptisk til å ville slå seg sammen med Ski begrunnet med den påståtte  dårlige økonomien i Ski.

– Det viser seg at det er stikk motsatt på flere områder, sier Hille.

Hun reagerer også på at Høyre etter over 50 år med makten i Oppegård forventer at den nye posisjonen i Nordre Follo skal rydde opp i Høyres etterslep umiddelbart.

– Her må vi må trå varsomt, for vi vet ikke hvor mange skjeletter det ligger gjemt i gamle Oppegård. Hvor mange andre ubehagelig overraskelse kan vi vente oss fremover, som vil få store konsekvenser for prioriteringene på budsjettene. Vi har skoler i gamle Ski, som nå kanskje må vente til tross for ferdig vedtatte utvidelser, på grunn av situasjonen i gamle Oppegård. Det er veldig uheldig, sier Hille.

40 prosent av ordførerlønn

Som utvalgsleder i Nordre Follo får Camilla Hille 40 prosent av ordførerlønn til frikjøpt tid, noe Helge Marstrander (H) reagerer på.

– Jeg har valgt å gå ned til 60 prosent-stilling som seniorrådgiver på Stortinget for å gjøre en innsats i Nordre Follo kommune på vegne at de som har vist meg tillit. 40 prosent-frikjøp er i minste laget for de store utfordringene det viser seg at jeg må ta tak i, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, lover Hille.

Utvalgsmøte på Sofiemyr skole i mars

Utvalgslederen sier hun har bedt administrasjonen i kommunen om at saken vedrørende Sofiemyr skole settes opp i første utvalgsmøte i mars.

– Vi vil legge møtet til Sofiemyr skole og ha en befaring der. I tillegg må vi få en grundig orientering fra rådmannen om situasjonen på skolen. FAU og foreldreaksjonen er også invitert dit. Dersom vi må sette inn strakstiltak grunnet helse, miljø og sikkerhet for elevene, så gjør vi det, sier Hille.

Holder informasjonsmøte i kveld

INVITERER TL FAKKELMARKERING: Aksjonsgruppen "Ny Sofiemyr skole nå" inviterer alle til en fakkelmarkering for muggfri skolehverdag. Arrangementet finner sted på ishockeybanen ved Sofiemyr skole klokken 20:00 førskommende tirsdag.

Klokken 20:00 mandag 10. februar skal det holdes et åpent møte om inneklimaet ved Sofiemyr skole. Kommunalsjef Sten Tore Svennes, virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug, og en representant fra Mycoteam vil delta i møtet. 

"Bakgrunnen for møtet er ønske om å kunne informere foresatte godt og åpent i forhold til arbeidet som gjøres, og er gjort med inneklima på skolen, hvem skolen samarbeider med og hva som er tenkt videre", skriver rektor ved skolen, Kjetil Myklebust.

Fakkelmarkering og kommunestyremøte

Førstkommende onsdag skal kommunestyret ta stilling til saken om hva som skjer videre med prosjektet "Ny Kolbotn skole" etter at det ble kjent om den foreløpige budsjettoverskridelsen på 88 millioner kroner i prosjektet.

Foresatte og FAU-representanter ved Kolbotn og flere andre skoler i kommunen skal orientere kommunestyret om situasjonen på skolene ved å benytte seg av "åpen halvtime" før kommunestyremøtet starter klokken 18:00.

I forkant av dette skal aksjonsgruppen "Ny Sofiemyr skole nå" arrangere en fakkelmarkering for muggfri skolehverdag. Arrangementet finner sted på ishockeybanen ved Sofiemyr skole klokken 20:00 førskommende tirsdag.

Powered by Labrador CMS