GLEDER SEG: Thora Sandvik-Kleppestø, Daniel Delgado Lyseng, Pia Sand Halvorsen, Lina Langmyr Mabin, Adelia Myrenget Sporsem, Thea Marie Bao Bergsjø og Lukas André Sandboe

Straks premiereklare med «Karoline»

Etter to års opphold er det endelig snart klart for en ny utgave av Fløysbonnmusikalen. Publikum kan virkelig vente seg et fyrverkeri på scenen.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis fikk æren av å overvære en av de siste øvingene, før gjengen fra Fløysbonn ungdomsskole pakker ned kostymer og utstyr, og setter kurs for sal 1 i Kolben. Der skal de spille totalt fire forestillinger fordelt på 1. april og 2. april.

Og skal vi dømme etter prøvene, har publikum virkelig noe å glede seg til. Her er det skuespill, humor, dans og musikk på øverste hylle.

SISTE INNSPURT: I disse dager finpusses de siste detaljene, før premieren i Kolben 1. april.

Skrevet mye selv

«Karoline» er et fascinerende stykke, og noe av det mest imponerende er at elevene på Fløysbonn har selv skrevet store deler av manus, laget dansekoreografier, valgt mye av sangmaterialet og kommet med ideer til visuelle uttrykk som kostymer og bilder. Naturlig nok godt hjulpet av flinke og motiverende lærere.

Alt det gode skuespillet er selvsagt pakket inn i musikk, sang og dans. Vi lar like gjerne hovedrolleinnehaverne beskrive «plottet».

DISCO: Er disco døvt og blodharry eller supergøy? Det spørs hvem av rollefigurene du spør...

– Karoline handler om Marthe og vennene hennes som finner en dagbok. Der står det om livet til Karoline, hva hun opplever og hva hun har gjort. For å vise hva hun har opplevd, så spiller vi det liksom, begynner Lina Langmyr Mabin, som spiller Marthe i stykket.

Hun får hjelp av resten av hovedrolleinnehaverne.

– Karoline er en jente som var veldig populær, som hadde masse venner, ballets dronning, ja litt det perfekte liv. Men på slutten ser man kanskje en litt annen side også, frister Thora Sandvik-Kleppestø, Daniel Delgado Lyseng, Pia Sand Halvorsen, Adelia Myrenget Sporsem, Thea Marie Bao Bergsjø og Lukas André Sandboe, som alle spiller viktige roller i Karoline.

MYE DANS: «Disco-movsene» sitter bortimot perfekt allerede, så det er bare å glede seg til 1. - og 2. april.

Krevende

De sju skuespillerne, og mange, mange andre, er elever som har valgt faget «Produksjon for sal og scene». De har stort sett øvd et par ganger i uken siden skolestart i fjor, og mer intensivt etter at rollene ble besatt før jul.

For Pia Sand Halvorsen har det til tider vært litt ekstra krevende å være skuespiller. Rollen hun spiller er nemlig ikke av den spesielt hyggelig sorten.

– Jeg spiller skikkelig bitch, og i starten måtte jeg nesten si unnskyld hver gang jeg sa stygge ting eller gjorde slemme ting med medskuespillerne mine. Jeg er ganske hard i stykket, ler Pia.

Noe for alle

Skuespillerne sier publikum kan glede seg til forestillingen.

– Det er masse humor og god musikk. Og det er ikke bare humor for unge. Gamle skjønner det også, sier de, og kikker overbærende på undertegnede…

GOD TRIO: Lina Langmyr Mabin, Pia Sand Halvorsen og Thora Sandvik-Kleppestø har fremtredende roller i stykket «Karoline».

– Ja, også blir det mye sang, dans og moro, sier de nærmest i kor, akkurat tidsnok før den aldrende journalisten rekker å gi dem en real skjennepreken for spydigheten over.

Tre åpne forestillinger

Fløysbonnmusikalen spilles totalt fire ganger, fordelt på to dager. Den første av to forestillinger 1. april er imidlertid forbeholdt elever og lærere på Fløysbonn skole. Vi andre må fordele oss pent på den siste forestillingen 1. april eller på de to forestillingene 2. april.

Liker du musikk, dans og humor? Ja, da vi du elske «Karoline». Billetter kjøpes på Kolben.no eller i Kolben.

Break a leg, Fløysbonn!

Powered by Labrador CMS