LANGE KØER: Spesielt på lørdager og mandager kan det oppstå store køer ved gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr. Nå monterer Follo Ren webkameraer så du kan sjekke trøkket før du drar hjemmefra.

Vil ha slutt på køer som denne

Nå kan du sjekke hvor lang køen er før du drar til gjenvinningsstasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård gjenvinningsstasjon på Sofiemyr har hatt et travelt halvår. Koronapandemien og utstrakt brukt av hjemmekontor har ført til at mange flere rydder, pusser opp og dermed skal kaste mer avfall.

– Korona er ikke over. Vi har sett oss nødt til å skjerpe litt inn på reglene våre igjen. Dermed kan vi for eksempel ikke ha like mange kunder på rampa samtidig. Man går hit og dit og dulter borti hverandre. 14 biler med henger inne på lille Oppegård gjenvinningsstasjon blir kaos, sier kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren.

Lørdager og mandager

Hun forteller at de aller fleste kundene har forståelse for at forholdsregler må tas for å ivareta smittevern.

– Men vi merker at dette skaper til dels store køer, spesielt på lørdager og mandager. Da har folk tydeligvis litt bedre tid. Vår oppfordring er at man heller bruker de gode åpningstidene vi har, slik at trykket kan fordeles ut over uken.

Pia Kathrine Løseth forteller at de aller fleste kundene tar innskjerpingen i reglene på en fin måte, men det finnes unntak.

UHELDIGE EPISODER: Kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren forteller om hendelser hvor kunder kjefter på de ansatte fordi de må vente.

– Vi har dessverre hatt hendelser hvor folk har blitt ufine mot våre ansatte.

– Hva har skjedd?

– Det er mye kjefting fordi de må vente og stå i kø. Kundene synes det er god plass inne og vi er vanskelige. Sånn er reglene våre, og det er ikke gøy når slike situasjoner oppstår.

Monterer webkamera

For at det fremover skal bli enda enklere for brukerne av gjenvinningsstasjonene har Follo Ren gått til investering av kameraer.

– Vi installerer webkameraer på alle stasjonene våre. Brukerne kan da gå inn på nettsidene våre og sjekke om køen er lang. Dette er kameraer som tar stillbilder hvert tredje minutt.

Pia Kathrine Løseth forteller at når køen står fra gjenvinningsstasjonen og bort til rundkjøringen i Kongeveien, blir den for lang.

– Så lang kø liker politiet svært dårlig. Nå håper vi at webkameraene skal hjelpe på for at vi får ned køene, sier Pia Kathrine Løseth.

Follo Ren har holdt åpent gjennom hele koronakrisen, og opplevde voldsom pågang tidligere i vår. Denne pågangen har tydeligvis bare fortsatt, men det lokale renovasjonsselskapet har vært skånet for smittetilfeller blant de ansatte.

– Vi følger smittevernsregler og holder avstand. Vi synes også de aller fleste av våre kunder følger disse gode forholdsreglene. Internt har vi utsatt og avlyst ting. Blant annet hoppet vi over sommerfesten vår i år. Nå fokuserer vi på å holde oss på jobb, sier Pia Kathrine Løseth.

Powered by Labrador CMS