FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren.

Dette betyr Follo Ren-vedtaket for deg

– Follo Ren har fått et pusterom, forteller styreleder Ildri Eidem Løvaas etter at lokalpolitikerne valgte å beholde dagens renovasjonsavtale med Follo Ren inntil videre.

Publisert

Tirsdag den 19. februar fikk Follo Ren en gledelig nyhet. Lokalpolitikerne i Utvalg for miljø- og plan (UMP) bestemte seg for å ikke skrote Follo Ren som renovasjonsleverandør. 

Dette gleder styreleder i selskapet, Ildri Eidem Løvaas.

Les også: Vi har reist dit matavfallet ditt nå skal leveres!

– Dette gir oss som selskap et litt lengre perspektiv å planlegge, for det er klart det er en forskjell på 1. januar 2019 og 1. januar 2020. Så blir det vår oppgave å sørge for at den nye kommunen ser fordelen av vår størrelse og vår kompetanse på feltet. Vi skal heller ikke bruke dette som en hvilepute, men fortsette å videreutvikle oss og vise at vi har kompegtansen som er best for eierkommunene på dette området, sier Eidem Løvaas.

Dette betyr det 

Politikernes vedtak betyr at kommunen opprettholder medlemskapet i Follo Ren IKS inntil videre, og at man skal se på fremtidig renovasjonsordning igjen den dagen de to kommunene Ski og Oppegård skal slås sammen, altså i 2020. 

STYRKES TROLIG: Her ser du fra den lokale gjenvinningsstasjonen. Her vil det trolig bli en utvidelse og styrking, dersom politikerne gjør som de har vedtatt.

– Det er også viktig å merke seg at dette ikke betyr noen praktisk endring for innbyggerne. Du skal fortsette å levere søppelet i søppelkassene og gjenvinne som før på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr. Det er administrativt at dette får flest konsekvelser, sier Løvaas.

Les også: Oppegård beholder Follo Ren inntil videre

– Det er også viktig å merke seg at dette ikke betyr noen praktisk endring for folk flest. Innbyggerne skal fortsette å levere søppelet i søppelkassene og gjenvinne som før. Det er administrativt at dette får flest konsekvelser, sier Løvaas.

Skal jobbe videre

FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren.

Eidem Løvaas mener Follo Rens med sin størrelse og kompetanse er den riktige leverandøren av renovasjonstjenester for Oppegård fremover, og også for den nye storkommunen. 

– Fremover skal vi jobbe med å forankre oss som den naturlige leverandøren av renovasjonstjenester. Vi er åpen for alle løsninger fremover, og jeg tror også at den kompetansen vi har, vil være vanskelig å bygge opp i nye og mindre miljøer. Samtidig er resirkuleringsbransjen en bransje i rask bevegelse. Det er ikke bare å rulle ut søppelbilen og hente søppel som før. Det er hele tiden utvilking, og den utviklingen skal vi fortsette med, slik at vi blir en moderne leverandør av renovasjonstjenester og i den nye kommunen, sier hun. 

Les også: Oppegård vraket Follo Ren

– Vi skal også jobbe med å forankre prosessene videre i eierkommunene av Follo Ren. Det viktigste for oss er uansett ikke nødvendigvis å berge selskapet i nåværende form, men å fortsette å være de beste i landet på vårt fagfelt, og så får vi håpe at kommunene vil velge oss som en del av fremtidens løsning også, avslutter Eidem Løvaas. 

NY ORDNING: Her ser du fra transportbåndet til ROAF, hvor de grønne posene med matavfall som du nå sorterer kommer.

Grønne poser

I mellomtiden rulles i disse dager ut en ny renovasjonsordning med grønne poser for matavfall. Med andre ord skal du fortsette med å kaste disse posene med sortert matavfall i restavfallet ditt.

Det var 1. september at den nye ordningen trådde i kraft. 

Enkelt fortalt blir det sorterte matavfallet sendt i lastebil til ROAF på Romerike, som videre gjenvinner matavfallet. 

Dersom du har lyst til å se hvor matavfallet ditt blir av til slutt, kan du klikke her. Vi har nemlig vært på besøk på ROAF for å følge de grønne posene fra levering til sortering. 

PS! Les mer om saken i papirutvgaven av Oppegård Avis torsdag den 21. september!

Powered by Labrador CMS