HVEM TAR RYDDEJOBBEN? Er dette Oslo eller Nordre Follo sitt søppel? Det er det store spørsmålet.

Skylder på hverandre

Ifølge Oslo kommune er dette Nordre Follo kommune sitt søppel, mens ifølge Nordre Follo kommune er det Oslo kommune sitt søppel. Men hvem må ta ryddejobben og når skal den tas?

Publisert Sist oppdatert

Sommertid = badetid og svært mange badegjester tar turen til «våre» strender. Både Ingierstrand og Bestemorstranda er normalt sett fulle av glade badegjester på denne tiden av året, men det kan virke som om det har kommet overraskende på renovasjonsetaten.

Før helgen fikk vi i Oppegård Avis tips om at søppelkassene ved Bestemorstranda var overfylte. Og hva skjer da? Jo, folk legger søpla ved siden av dunkene og åpner for en real måkefest.

Man skulle kanskje tro at en telefon til kommunen kunne løst dette problemet, men så er enkelt er det ikke i dette tilfellet. Der skyldes det nemlig på «naboen».

– Som du ser står det Follo Ren på søppelkassen. Da jeg ringte dit sier de at det er Oslo kommune sitt ansvar, men da jeg ringte til Oslo kommune, sier de at dette er Follo Ren sitt ansvar. Og det er ikke første gang jeg får akkurat det svaret, sier en frustrert tipser.

Ulike tømme-sykluser

Rent faktisk står søppeldunken på bildene over ved Ingierstrandveien 12, også kjent som Bestemorstua. Den eies av Oslo kommune eier.

Og Oslo kommune har andre søppeldunker ved siden av som tømmes hver dag i sommerhalvåret. De pleier også å rydde rundt søppeldunkene, ifølge tipseren.

Nordre Follo kommune tømmer derimot sine dunker annenhver uke årets rundt, så det kan se ut som en svinesti i minst en uke til, ifølge tipseren.

NB: Saken fortsetter under bildet.

SPRES UTOVER: Når kassen blir fulle og søppelet legges utenfor blir det et lett bytte for dyrelivet i området. Da ser det raskt slik ut.

Skal det være sånn?

Svaret på det er nok ganske åpenbart, men vi venter likevel i spenning på hva Nordre Follo kommune svarer nå som lokalavisen er koblet på saken.

*Oppdatert*

Vi behøvde ikke vente lenge på svar fra virksomhetsleder Gry Larsen i Nordre Follo kommune. Hun har gitt oss følgende svar på e-post:

– Nordre Follo kommune tømmer ikke her, men det er nok da Viken fylkeskommune som gjør.

Der står saken per nå, men tror du at vi har gitt oss, så må du tro om igjen. Vi har funnet riktig kontaktperson i Viken fylkeskommune, og venter spent på neste utvikling i denne illeluktende saken.

Powered by Labrador CMS