HER FÅR HUN NYHETEN: Dag Fedøy (U) og Camilla Hille (V) fikk gleden av å overrekke nyheten om at pengestøtten til Fontenehuset og leder Grete Jarål, ikke reduseres.

– Det er helt fantastisk

Fontenehusets leder Grethe Jarål reagerte med jubel og klemmer da hun fikk nyheten om at pengestøtten ikke reduseres.

Publisert Sist oppdatert

På dagens formannskapsmøte ble millionkuttet for Fontenehuset fjernet. I og med at kommunen ikke fjerner sin halve million i støtte, vil også samme sum fra Helsedirektoratet beholdes.

– Dette er virkelig helt nydelig. Det som er merkelig er at jeg i dag har sittet og jobbet med søknaden til Helsedirektoratet og vært veldig i tvil om hvilken sum jeg skulle føre opp, gløder Fontenehuset-lederen.

Smil og klemmer

Da representantene Dag Fedøy (U) og Camilla Hille (V) stakk innom for å fortelle henne gladnyheten, sprakk hun opp i en eneste stort smil og delte ut klemmer våde til venstre og høyre.

– Jeg føler at det helt fra kuttet ble foreslått, så har det blitt mobilisert noe så voldsomt. Vi har også hatt en kraftig oppsving i oppmøtet den siste måneden. Jeg har opplevd en sterk kraft i huset her og det er mange som har kjempet for oss, sier hun.

Hun takker alle som har kjempet for tilbudet.

– Det har i det siste blitt ekstra synlig hvor mange som støtter oss. I tiden vi er inne i nå er vi kanskje viktigere enn noen gang. Nå er vi bare kjempeglade for at vi kan fortsette å gi det samme tilbudet vi gjør nå, sier Jarål.

KLEMTE TIL: Fontenehusets daglig leder Grethe Jarål klemte til da hun fikk nyheten om pengestøtte.

Enkel avgjørelse

Camilla Hille sier det var en meget enkel avgjørelse å skrote kommunedirektørens kuttforslag på 500.000 kroner.

– Det var verdens enkleste halve million for oss i Venstre, som har hatt eierskap til saken i lang tid.

– Det er det flere som har hatt og som var veldig opptatt av denne saken. Det var sterke krefter for å få dette på plass, sier Fedøy.

Powered by Labrador CMS