INITIATIVTAKER: Leif Alnes ønsker velkommen når Kunst i Follo åpner dørene til helgen. Og allerede på torsdag starter første smakebit.
INITIATIVTAKER: Leif Alnes ønsker velkommen når Kunst i Follo åpner dørene til helgen. Og allerede på torsdag starter første smakebit.

Follo smykkes med kunst

27. og 28. august vil 150 utstillere fra Rosenholm til Son stille ut kunst, og alt er gratis. Den 25. august kan du til og med lære hvordan øyet og hjernen oppfatter kunst.

Publisert Sist oppdatert

Det starter allerede på torsdag. Den 25. august kl. 16 i Kolben Galleri vil kunstner og PhD, Stine Vogt holde foredrag om hvordan din hjerne og ditt øye oppfatter ting.

– Det Stine forteller om ligger i grenseland mellom psykologi og hvordan folk oppfatter kunst, forteller initiativtaker for Kunst i Follo 2022, Leif Alnes.

Foredraget er gratis og han håper på godt oppmøte. Foredraget er en del av Kunst i Follo, et gratis tilbud uten offentlige penger, og med bare bittelitt hjelp fra kommunen, forteller Alnes.

HOLDER FOREDRAG: Stine Vogt. Kunstner fra Kolbotn. Her fra Høstutstilling
HOLDER FOREDRAG: Stine Vogt. Kunstner fra Kolbotn. Her fra Høstutstilling

En brobygger

Kunst i Follo er på sitt andre år, og ble startet etter kommunikasjon mellom innbyggere i Follo, forteller Alnes.

Nærmere bestemt bemerket han seg at det var mye "skittsnakk" mellom nord og syd etter kommunesammenslåingen, og det ville Alnes gjøre noe med. Samtidig opplevde han at det var mange kunstnere som burde bli stilt frem. Etter hvert kom idéen om å stille frem alle kunstnere hvor de vil, eller i et lokale.

Stort arrangement

Sammen med Bente Kystad Syr som tar seg av alt på Facebook, og grafiker Tom Eidsvold Larsen fra Greverud som kunstnerisk alibi, har arrangementet spredt seg og består nå av 150 utstillere på ca. 70 forskjellige steder. Lørdag og søndag vil du altså kunne finne kunst ganske mange plasser rundt der du ferdes. Utstillingene varer fra kl. 11-17 begge dagene og vil være gratis for alle.

I Kolben vil det være 25 utstillere med et kunstverk hver. Alnes trekker frem noen få av mange.

– Både Stine Vogt og Jette van der Lende stiller ut hvert sitt verk. Nordre Follo Gatekunst dekorerer ved pumpehuset i Kongeveien ved The Well. I Gjallarveien 6 B på Sofiemyr vil det være flere som stiller ut verk, forteller Alnes.

Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO) vil ha egen utstilling med kunst fra de som bor der. Håpet er at flere tar turen innom for å se på verkene og bli kjent med bygget i Kolbotn sentrum. Alnes kan fortelle at de hadde gode besøkstall i fjor.

Ved inngangen til Kolben vil det stå to utstillinger av fotografer, og det vil kjøre en egen buss fra et sted på Kolbotn og et sted på Ski som skal ta med de som ellers ikke ville kommet seg rundt.

Dersom du ønsker detaljert oversikt kan du gå inn på Kunst i Follo 2022 sine Facebook sider. Der finner du oversikt over hele arrangementet og hvem som stiller ut hvor.

Powered by Labrador CMS