NÅ KAN DU STEMME:  Ida Lindtveidt Røse (KrF) og Nicholas Wilkinson (SV) har forhåndsstemt, og viser deg hvordan du gjør det.
NÅ KAN DU STEMME: Ida Lindtveidt Røse (KrF) og Nicholas Wilkinson (SV) har forhåndsstemt, og viser deg hvordan du gjør det.

Slik forhåndsstemmer du

Det nærmer seg valg, men du trenger ikke vente til valgdagen for å avgi din stemme. Du har mulighet til å stemme på rådhuset, eller hjemmefra, i tiden fremover.

Publisert

10. og 11. september er den store valgdagen, men visste du at forhåndsstemmingen er godt i gang? Oppegård Avis kan ikke hjelpe deg med hvilket parti du skal stemme, men øverst i saken kan du se video av hvordan du forhåndstemmer.

Kilte i magen

Leder i KrF Oppegård, Ida Lindtveit Røse, og førstekandidat Nicholas Wilkinson (SV) husker godt den første gangen de selv stemte. 

– Jeg husker fortsatt følelsen av å gå inn i gymsalen på Kolbotn skole. Jeg stilte jo til kommunevalg første gang, og det å få være med å bestemme hvordan landet skal se ut, det synes jeg var skikkelig stort. Det kilte ordentlig i magen, sier Wilkinson.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VENNLIGE RIVALER: Ida Lindtveit Røse (KrF) og Nicholas Wilkinson (SV) håper på din stemme..
VENNLIGE RIVALER: Ida Lindtveit Røse (KrF) og Nicholas Wilkinson (SV) håper på din stemme..

 

– Jeg stemte også første gang da jeg stilte til valg selv i kommunen, på Hellerasten skole, og vi dro hele familien for å stemme. Jeg hadde overbevist far om å stemme KrF og stemme på meg, ler Lindtveit Røse.

Hun legger til at hun var nervøs for om hun gjorde alt riktig og om stemmen skulle komme frem og håper folk ber om hjelp hvis de føler seg usikre. 

– Det er lov å ha den følelsen. Jeg kjenner på den hver gang jeg går inn i et valglokale, da er det viktig at man spør om hjelp hvis man lurer på noe. Det er ingen dumme spørsmål, understreker hun. 

Slik gjør du:

Det er forhåndsstemming i rådhuset fra mandag 3. juli til 8. september (Kolbotnveien 30). Du kan stemme i ordinær åpningstid, som er mellom klokken 08.00 og 15.00.

Rådhuset vil ha utvidet åpningstid følgende dager: Lørdag 2. september klokken 10.00-16.00 og mandag 4. september – torsdag 7. september fra klokken 08.00-18.00

Departementet sender ut valgkort i august. Valgkortet er utarbeidet på grunnlag av folkeregisterets opplysninger om velgerens bostedsadresse pr. 30. juni i valgåret. Det er altså denne adressen som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i.

Du trenger ikke valgkort for å stemme, men husk legitimasjon.

Du kan sjekke om du står i manntallet i resepsjonen på rådhuset eller biblioteket i Kolben. Dersom du ikke har vært registrert som bosatt i Norge de siste 10 årene, må du søke om å bli ført inn i manntallet.

På institusjon

Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på følgende steder: Høyås bo- og rehabiliteringssenter den 28. august klokken 14.00-1800, Bjørkås sykehjem den 29. august klokken 14.00-18.00, Greverud sykehjem den 30. august klokken 14.00-18.00 og Toppenhaug seniorsenter den 31. august klokken 14.00-1800

Alle som ønsker det kan avlegge forhåndsstemming på disse stedene.

Hjemmestemming

Hvis du ikke kan komme til valglokale på grunn av sykdom eller uførhet, kan du søke om å få forhåndsstemme hjemme, eller der du oppholder deg. Får du lov til å stemme hjemme, kommer det noen fra kommunen hjem til deg og mottar forhåndsstemmen der.

Søknad må være mottatt innen tirsdag 5. september 2017. Godt valg!

Powered by Labrador CMS