RENT IGJEN: Noen kom daglig leder i Oppegård Golfklubb, Frode Valle, i forkjøpet. Da personell fra golfklubben skulle ut og rydde opp alt søppelet hadde noen allerede vært og fjernet det.

Søppelsvin på skogen

Enorme mengder søppel ble tidligere i august dumpet ved golfbanen. – Trist når sånt skjer, sier daglig leder i Oppegård Golfklubb, Frode Valle.

Publisert

Det var turgåer Håkon Viker som først oppdaget den store haugen med søppel noen hadde dumpet mellom Kongeveien og golfbanen.

– Jeg bruker de grønne områdene i kommunen flittig til turer med hunden og er også en ivrig golfspiller, så jeg benytter ofte områdene rundt Oppegård Golfklubb til turer med hunden om kvelden, forteller Viker.

Mystisk opprydding

Det var på en slik tur han så forsøplingen. Da han kom tilbake noen dager senere var imidlertid søppelet fjernet. Han antok at det var personell fra golfklubben som hadde tatt affære.

– Ved hull fem, et stykke inn i skogen, går det en tursti. Ved veien opp dit er det en bom, men noen hadde glemt å låse den. Vi tok derfor kontakt med kommunen da vi ble opplyst om forsøplingen, og sa at vi skulle rydde opp, forteller daglig leder i Oppegård Golfklubb, Frode Valle.

DUMPET I SKOGEN: – Det lå mye der som som absolutt ikke har noe i naturen å gjøre.Alt fra bilbatteri til motorsykkelhjul, madrasser og vaskemaskin, sier en oppgitt Frode Valle.

Men da personell fra golfklubben kom til stedet, var alt allerede borte. Driftsleder i park- og uteanlegg i kommunen, Per Kristiansen, hevder det heller ikke er de som har stått for oppryddingen.

– Hvis vi ser søppel så tar vi det ofte med oss, men det er ingen som har sagt at de har ryddet her, sier Kristiansen.

Han legger til at flere av de som jobbet for kommunen da søppelet ble funnet, ikke lenger jobber for kommunen, og at det muligens kan ha vært noen av disse som har fjernet søppelet før de sluttet.

Forskjønner for millioner

At søppelet har blitt fjernet er selvfølgelig gledelig for alle, uansett hvem den mystiske rydderen er, men både Valle og Viker, synes det er dumt at det skjer i utgangspunktet.

– Det var en lite hyggelig overraskelse å få. Vi bruker omtrent fem-seks millioner i året på å forskjønne området, da er det veldig dumt at noen bruker det som søppelplass, sier Valle, og legger til at han synes det er leit.

– Det er trist når sånt skjer, det skal ikke være sånn. Man vet aldri, det kan være en angrende synder som har skjønt at det var veldig dumt, som ryddet opp, sier Valle.

– Jeg synes det er utrolig skuffende at folk får seg til å gjøre slikt istedenfor å levere det på miljøstasjonen som bare ligger noen hundre meter unna, sier Viker.

Har du tips om lignende forsøpling i kommunen, eller vet hvem som er den gode samaritan i denne saken, ta kontakt med oss på tips@oavis.no

Powered by Labrador CMS