Kurs i førstehjelp

ØVER PÅ FØRSTEHJELP: Elin Thingnæs Lid øver på hjerte- og lungeredning.

– Viktig tilbud i lokalmiljøet

"Husk at med et førstehjelpskurs står du bedre rustet når ulykken er ute", skriver leder av Oppegård Røde Kors, Dag Johnsrud, i et leserinnlegg.

Publisert

Oppegård Røde Kors holdt lørdag 23. november kurs i «førstehjelp – barn». Kurset gikk over tre timer, og målgruppen var foreldre og andre som jobber med barn.

En av de totalt ni deltakerne på kurset, Elin Thingnæs Lid, har oppdaget kurset på Facebook og meldte seg på med en gang.

Motivasjonen var å bygge en beredskap for å kunne hjelpe om det skulle skje noe med egne eller andres barn. Jeg liker ikke tanken på å være hjelpeløs når noe inntreffer, sier tobarnsmoren fra Sofiemyr.

– Det er viktig at det finnes et slikt tilbud i lokalmiljøet. Ideelt sett burde alle ha kompetanse på førstehjelp, slik at de har beredskap på å bistå når en ulykke inntreffer.

Hun opplevde kurset som svært relevant.

Instruktøren var tydelig på hva som var målet for kurset. Innholdet ble kommunisert på en pedagogisk måte, og de praktiske øvelsene tenker jeg er en viktig del av opplegget.

Varte i tre timer

HOLDT KURSET: Instruktør Allis Juel Angell.

Thingnæs Lid sier videre at hun fikk flere gode tips, og at innholdet ble bygget rundt en «huskeregel» som vil gjøre det enklere å følge en plan når situasjonen er der.

Hun mener også at det bør være mulig for de fleste å innpasse kurset i en hektisk hverdag i og med at det gjennomføres på tre timer.

Kursmateriellet, som er av høy kvalitet, er også svært nyttig for å kunne repetere.

Thingnæs Lid sier hun er fornøyd med instruktøren som var en dreven og trygg fagperson. Hun sier at dette bidrar til at hun får tillit til budskapet.

Kun ni deltakere

Lokaler til Oppegård Røde Kors i Holteveien 2 er enkelt tilgjengelig på Kolbotn og byr på en hyggelig atmosfære. Det var bare ni deltakere på kurset.

Det er bra det ikke var for mange deltakere, det bidro til høy konsentrasjon, og det ga oss rom for å dele av egne erfaringer, sier Thingnæs Lid.

FØRNØYD MED KURSET: Elin Thingnæs Lid øver på hjerte- og lungeredning.

Er det noe poeng i at Røde Kors tilbyr slike kurs?

Ja, absolutt! Jeg tenker det er viktig at det finnes et slikt tilbud i lokalmiljøet. Noen får tilbud om førstehjelpskurs gjennom arbeidsgiver, men slett ikke alle. Ideelt sett burde alle ha kompetanse på førstehjelp, slik at de har beredskap på å bistå når en ulykke inntreffer, sier Thingnæs Lid.

Hun sier kurset hadde hovedfokus på førstehjelp rettet mot barn, og vil være relevant for alle foreldre og de som arbeider med barn.

Elin Thingnæs Lid avslutter med å understreke at kunnskap om førstehjelp er «ferskvare»:

Jeg ønsker derfor å friske opp denne kunnskapen nå og da fremover. Det er alt for mange år siden sist jeg lærte om førstehjelp, så dette kurset var veldig nyttig.

OBS! Det kan være aktuelt å arrangere et tilsvarende førstehjelpskurs våren 2020, forutsatt at det er interesse for det. De som er interessert kan sende en e-post til Oppegård Røde Kors (oppegaard@rodekors.org). Deltakeravgiften var nå 250 kroner per deltaker, inklusivt kursdokumentasjon. Oppegård Røde Kors sponset resten. 

Powered by Labrador CMS