AKADEMI: Det er stor interesse for akademi-treningene til Kolbotn IL. Her er det trener Magnus Børrud som instruerer. Foto: Klaus Eriksen

Full fres i fotballen

Regel-virvar og strenge begrensinger har ikke tatt livet av fotball-interessen på Kolbotn. Snarere tvert imot!

Det har ikke vært lett å være fotballtrener eller -spiller det siste året: Nye og ikke minst skiftende regler har skapt en veldig utfordrende situasjon på feltet på Sofiemyr.

1 meter eller 2 meter? Maks 4 i treningsgruppa, eller var det endret til 10? Forbud mot nærkontakt, men kan man heade ballen?

SISTESKANSER: Keeperne har også et tilbud på akademiet, ledet av a-lagskeeperne Kristoffer Steen (bak, fra venstre) og Jørgen Olsen. De unge, lovende er fra venstre foran Thomas Langli, Sindre Langengen, Jakob Möller, Ole Ringdal, Alen Knezevic og Aksel Allergoth. Foto: Klaus Eriksen

– Man kan si og mene hva man vil om tiltakene, men det viktigste for oss har vært å gi våre spillere et godt tilbud. Det blir mye arbeid og omhyggelig planlegging med avstandskrav på en fotballbane, men det får så være: Viktigheten og gleden av å få lov til å holde på med fysisk aktivitet i denne perioden trumfer alt, sier sportslig leder Sindre Brevik i Kolbotn IL herrer.

Rekord-påmelding

Nærmest mot normalt har Brevik og trenerkoordinator Jonas Strømberg økt tilbudene til spillerne i klubben under coronaen.

– Til akademiets periode 2 er vi over 110 spillere påmeldte. Det er rekord! jubler Brevik.

Akademi-tilbudet er for gutter i alderen syv til 16 år som ønsker ekstra trening og utvikling. Klubben står for faglig innhold og eksterne trenerressurser.

– Vi ønsker å gi spillerne tett oppfølging og sørge for at treningen er riktig i forhold til det vi mener gir den beste utviklingen for gutta. Det er veldig motiverende å se så mange fotballglade ungdommer på feltet i denne perioden, og det er ekstra deilig å komme tilbake til normale treninger igjen.

Så etter noe positivt

Brevik forteller at det har vært permitteringer og tunge stunder på klubbhuset, men at alle involverte bestemte seg tidlig for å få noe positivt ut av «elendigheten».

– Arbeidet på felt har til tider blitt minimert, og vi har hatt mulighet til å prioritere planer, treningsopplegg og annet administrativt arbeid, sier Brevik.

SPORTSLIG LEDER: Sindre Brevik leder akademi-treningene. Foto: Klaus Eriksen

Han og de andre «fotballgutta» studerte, oppdaterte og delvis endret prinsippene som ligger til grunn for utviklingen av Kolbotn Il fotball herrer.

– Vi ønsker å ha en tydelig «blå tråd» her i Kolbotn, hvor vi kjenner igjen måten lagene våre spiller på. Vi føler at vi er godt i gang med arbeidet, og gleder oss veldig til vi kan drive normalt igjen. Forhåpentlig blir det om ikke så lenge.

Takker foreldrene

KIL fotball herrer er en foreldredrevet klubb som ikke muligheten til å drive godt uten engasjerte mamma eller pappatrenere.

– Vi må få lov til å si at spesielt trenerne har lagt ned en enorm jobb på feltet under pandemien. Det er ikke lett å gå fra den ene til den andre regelen, samtidig som man skal sørge for at reglene følges til enhver tid. Jeg er imponert over våre trenere, og ser frem til et tett og godt arbeid sammen med dem fremover.

A-laget hardest rammet

Det eneste laget som ikke har fått trent normalt siden mars i fjor, er A-laget vårt. Gutta har hatt treninger med 1 -2 meters avstand og i perioder ingen trening. Så fort det har vært lov å trene, har laget hatt to treninger i uken.

Gutta og trenerteamet er selvfølgelig skuffet, men de har et ønske om å holde det i gang uansett.

– Spillerne syns det er godt å treffes, og vi ser at vi klarer å få gode treninger gitt retningslinjene. Vi er en god spillergruppe som ønsker å hevde seg godt i 4. divisjon, og etter hvert ta steget opp i 3. divisjon, sier Brevik.

Han minner om at ikke ukjente Frode Kippe stadig er på treninger med A-laget.

– Nå håper vi på tellende kamper slik at vi kan få se Frode i Kolbotn-drakt.

Sofiemyr stadion vil være kamparenaen, med hjemmekamp tirsdager kl. 18.30.

– Kiosken er åpen, og jeg håper folk ønsker å se god breddefotball til en kopp kaffe på tribunen, avslutter Brevik.

Powered by Labrador CMS