FOR EN GJENG: Neida, de leker ikke vennskapskamp i Kolbotn Tigers. KILs J06 skal nemlig til Kina for å spille vennskapskamp! Her ser du Marthe Havre Aaslie, Andrea Paulsen, Nathalie Staring, Karina Mobakken Haugan, Fride Midttun,Stina Garli, Henriette Rehn Bakken, Phillip Kolberg, Johanna Rønning Haatuft, Cornelia Sæther, Maia Støtvig, Eline Støtvig, Charlotte Gulbrandsen, Mathilde Arnesen, Wilma Høgalmen Stavang, Isabel Hordvik, Anne C. Wiedswang, Pia Marie Möller, Ingrid Eidstuen Martinsen, Thea Sofie Jensrud, Tilde Lindqvist, Maria Thoresen, Ida Løvholm Aukrusttrædet, Emilie T. Ly, Sofia Evensen, Sophie Viddal Kloster og Nora Ellevold Bjørnstad

Reiser til Kina for å spille fotball!

Kolbotns J06 er ikke helt som andre fotball-lag. De skal til andre siden av jordkloden (!) for å spille vennskapskamp!

Publisert Sist oppdatert

Jada, du leste riktig. Og med Kina så mener vi Kina på andre siden av jordkloden! Dette kan virke som noe som er helt ut av det blå.

Men «drømmeturen» har vært under grundig planlegging i en lang stund nå.
Kolbotntigrene J06 møtte et kinesisk lag i Norway cup forrige sommer.

Laget ble invitert til Kina kort tid etter møtet fant sted.

På god fot med hverandre

Kolbotntigrene har spilt sammen i snart seks år. Laget består av 30 spillere, og åtte i støtteapparatet. De trener minst tre ganger i uken.

Kolbotn-laget skal besøke skoler i tre byer; Beijing, Shanghai og Guangzhou.

For jentene fra begge land ble det en unik opplevelse. Fotballen knyttet bånd på
tvers av språk- og landegrenser, mener hovedtrener Frode Hansen.

Les også: Nå leder Kolbotn serien

Hansen påpeker at det er et forbedret forhold mellom Norge og Kina som har ført til et tettere samarbeid.

– Sommeren 2017 møtte vi altså et kinesisk lag i Norway cup. Laget kom fra Xingang-skolen i Guangzhou. Lagene fra Kina ble invitert til Norge som en konsekvens av at forholdet mellom Norge og Kina bedret seg våren 2017, sier Hansen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

NORWAY CUP: Fotballspråket knytter bånd mellom norske og kinesiske barn. De to lagene møtte hverandre første gangen under Norway Cup.

Klare for avgang

Jentene reiser allerede nå til påsken.

– Da vi fikk forespørselen fra et norsk-kinesisk fond, Ichi Fund, tenkte vi at «dette blir for vanskelig å organisere og finansiere». Men vi bestemte oss for å få det til, og nå er det klart for den 13 dager lange drømmeturen. Vi reiser med 27 spillere, seks i støtteapparatet og over 30 familiemedlemmer, sier Hansen.

Han tilføyer at laget har jobbet i flere måneder med å finansiere turen. Flere sponsorer er på plass.

Les også: Godt innhopp fra Sverige

Denne reisen byr på en gedigen mulighet for disse unge jentene å oppleve en helt annen kultur og levemåte.

– Kulturutveksling på denne måten er en unik mulighet til å skape forståelse mellom kulturene hos barn og ungdom i de to landene. Dette er ikke storpolitikk, men menneskelig kontakt gjennom et felles interesseområde, sier Hansen.

PS! Du kan lese mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis, torsdag den 15. februar. Vi ønsker jentene en fantastisk tur, og håper på bilder, video og rapport fra Kina-turen!

Powered by Labrador CMS