GIR JERNET FOR KVINNEFOTBALLEN: Hege Jørgensen har i mange år vært en sentral skikkelse i norsk kvinnefotball og på Kolbotn. Nå har hun takket ja til en toppjobb i norsk kvinnefotball.

– Fortsatt en vei å gå

Hege Jørgensen har takket ja til toppjobb innen norsk kvinnefotball. Hun mener det fortsatt må jobbes med anerkjennelsen av norsk kvinnefotball.

Publisert

Det har blitt mange år med fotball både som spiller og som leder i forskjellige verv i Kolbotn for Hege Jørgensen. I mange år har hun vært en sentral skikkelse på Sofiemyr stadion. Nå bytter hun ut den blå og hvite drakten og klubbhuse på Sofiemyr med kontorjobb på Ullevål stadion.

Gleder seg

Jørgensen har nemlig takket ja til en jobb som daglig leder i Serieforeningen For Kvinnefotball (SKF)

Jørgensen gleder seg til jobben, men innrømmer at det også er mye følelser rundt det å forlate Sofiemyr stadion og oppgavene hun har hatt i kvinnefotballen i KIL.

Les også: Hege Jørgensen forlater Kolbotn

GIR JERNET FOR KVINNEFOTBALLEN: Hege Jørgensen har i mange år vært en sentral skikkelse i norsk kvinnefotball og på Kolbotn. Nå har hun takket ja til en toppjobb i norsk kvinnefotball.

– Kolbotn for meg har vært, kall det gjerne, et slags mikrolaboratorium for jentefotball. Jeg har vært veldig opptatt av at kvinnefotballen og jentene skal ha like muligheter til å utvikle seg som guttene hvis de har lyst, og det har og er absolutt ingen selvfølge. Jeg har brent veldig for det å kunne bidra til å lage en klubb som gir jenter muligheter, og å lage en klubb som betyr litt for lokalsamfunnet, og det tror jeg er viktig for kvinnefotballen. Jeg tenker erfaringen jeg tar med meg fra Kolbotn vil være verdifullt for meg også på nasjonalt og internasjonalt nivå, sier Jørgensen.

– I tillegg til at kvinnefotballen ligger mitt hjerte veldig nært, er det først og fremst potensialet som trigger meg. Selv om Norge var relativt tidlig ute med oppstart av fotball for jenter sammenlignet med andre nasjoner, er idretten likevel ung. Produktet har et voldsomt uforløst potensial. Det har jeg lyst til å være med å utvikle, sier hun.

Likestilling?

Jørgensen har mang en gang tatt til orde for å løfte statusen til norsk kvinnefotball. Hun forteller at man er på god vei, men at det fortsatt er en vei å gå.

– Jeg er ikke så opptatt av at ting skal være helt likt, for herrefotballen er en mye eldre idrett enn kvinnefotballen.Det gjelder å være realistisk også. Det handler ikke om full likhet, men om holdningene til kvinnefotballen. Nå er det 2017 og fotball er Norges største jenteidrett, så det blir for dumt hvis man ikke skal anerkjenne dette i større grad. Vi bør ha kommet oss lenger enn som så. På grasrotnivå har jentefotballen nå en større aksept enn noensinne, men jo lenger man kommer opp i «toppen», jo mindre er aksepten, sier jørgensen.

Les også: Nå kan du bli med i Kolbotn-teamet!

Må satse

GIR JERNET FOR KVINNEFOTBALLEN: Hege Jørgensen har i mange år vært en sentral skikkelse i norsk kvinnefotball og på Kolbotn. Nå har hun takket ja til en toppjobb i norsk kvinnefotball.

På spørsmål om hva klubbene må gjøre for å heve statusen for kvinnefotballen, er Jørgensen klar på at satsningene må være tydelige, og starte tidlig.

– Først og fremst er at man avhengig av gode klubber som tør å satse. Uten en god klubbsastsning, blir det ikke et godt landslag, og uten et godt landslag med resultater, mister man viktige forbilder. Klubbene må bli flinkere til å profesjonalisere satsningen på jentene. Det er viktig med gode treningsopplegg, og en fotballhverdag som ivaretar spillerne. Det andre er at man må bli mye bedre på talentutviklingssiden i egen klubb. Det er for sent å utvikle spillerne når de kommer på A-laget eller forsvinner fra klubben, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS