TAKKER FOR STØTTEN: På bildet kan du se Monica Ottesen (styremedlem i KIL) sammen med Lena Soleng Hansen (kaptein for A-laget hos Kolbotn Fotball Kvinner) og Eddie Chr. Thomas (sponsorrådgiver i OBOS). Foto: Yana Stubberudlien
TAKKER FOR STØTTEN: På bildet kan du se Monica Ottesen (styremedlem i KIL) sammen med Lena Soleng Hansen (kaptein for A-laget hos Kolbotn Fotball Kvinner) og Eddie Chr. Thomas (sponsorrådgiver i OBOS). Foto: Yana Stubberudlien

Tre nye år med OBOS som hovedsponsor

OBOS støtter Kolbotn Fotball Kvinner i tre ytterligere år.

Publisert Sist oppdatert

OBOS, som er en av Nordens største boligutbyggere, har vært hovedsponsor for Kolbotn IL i tre år. Nå har de undertegnet en ny samarbeidsavtale, som gjør OBOS til hovedsponsor for Kolbotn IL i tre nye år (2021-2023).

– Kolbotn IL har i mange år vært en av de mest fremtredende klubbene i Norge. Vi vet også at denne klubben betyr veldig mye for veldig mange på Kolbotn, rundt Sofiemyr og i nærområdet for øvrig. Vi er derfor både stolte og glade for at vi fikk fornyet avtalen, slik at vi gjennom vårt engasjement kan bidra til gode opplevelser for alle, sier Eddie Chr. Thomas (51), sponsorrådgiveren i OBOS.

Spent på veien videre

– Det er flott at OBOS støtter oss videre, sier Lena Soleng Hansen (26), som er kapteinen for A-laget hos Kolbotn Fotball Kvinner.

26-åringen, som er opprinnelig fra Sandnes, kom til KIL i januar i år og har foreløpig kontrakt for ett år, men hun utelukker ikke muligheten til å fortsette videre på Kolbotn.

– Flere av jentene på A-laget studerer og jobber på fulltid, men alle drømmer om å kunne ha mest mulig fokus på fotball. Det økonomiske er den største utfordringen for klubben, men jeg er spent på tiden videre. Jeg stortrives på Kolbotn og opplever at Kolbotn har et stort engasjement for fotball på alle nivåer, sier Soleng Hansen, som jobber på Fotballakademiet som trener.

Hun skryter av et godt støtteapparat for A-laget og takker alle som bidrar, alle fra trenerne til de som lager mat til spillerne mellom treningene.

– Dessverre er det lite å skryte av når det gjelder fasilitetene for fotballspillerne. Det er krevende forhold. Gresset her er fint kun tre til fire uker i året, så vi er nødt til å spille mye andre steder, blant annet på Langhus, men vi gleder oss mye til den nye kunstgressbanen står ferdig. Anleggsutbyggingen starter i år og det er mange som gleder seg til alt står klart til bruk, sier 26-åringen.

Viktig med utfordringer

Soleng Hansen startet med fotball da hun fylte fem år, og har to eldre brødre som hun spilte mye fotball med da hun var liten. Da hun startet med fotball i Austråt klubb i Sandnes, spilte hun med bare gutter helt frem til hun fylte 14 år.

– Det var fordi det var mest utfordrende for meg. Jeg er veldig glad for jeg fikk muligheten til å trene med gutter så lenge, sier 26-åringen.

– Hva kan du anbefale til de unge fotballspillerne?

– Det er veldig viktig at de har det gøy med fotball og at jager mestringsfølelsen hele tiden. Prøv å spille mest mulig, og helst med de som er flinkere enn deg selv. Slik kan du selv bli flinkere, sier Soleng Hansen.

Positive aktiviteter i fokus

– I OBOS snakker vi ofte om at vi vil bidra til «livet mellom husene». En trygg og god bolig er selvsagt det viktigste, men at man har et nærmiljø og et område med positive aktiviteter for både små og store er også viktig for oss. Det arbeidet som Kolbotn IL gjør, bidrar til dette, og dette ønsker OBOS å støtte opp om, sier sponsorrådgiveren i OBOS.

Han sier kvinnefotballen i Norge har tatt store steg de siste årene, og han nevner også kvalitetsheving på toppnivået. Videre påpeker han at Kolbotn er heldige som har et lag i Toppserien.

– Klubben på Kolbotn tilbyr fotballaktiviteter, treninger og sosialt samvær for både barn og voksne, i tillegg til at mange fans og publikummere gleder seg over A-lagets kamper i Toppserien og ser med spenning frem til disse. Det er derfor viktig at klubben har med seg flere aktører i næringslivet som er med på å opprettholde dette nivået, sier Thomas, som er bosatt i Moss.

Målklubben

Som generalsponsor for Toppserien, ønsker OBOS Kolbotn IL lykke til med sesongen.

– Vi ser frem til mange flotte og spennende oppgjør hjemme på Sofiemyr og andre steder rundt i landet, sier Thomas.

Han sier OBOS har tilbudt alle klubbene i Toppserien, inkludert Kolbotn IL, til å bli med i den såkalte målklubben. Her kan både privatpersoner og bedrifter gå inn for å støtte Kolbotn med et beløp for hvert mål de scorer.

OBOS har gått inn med 300 kroner, og de oppfordrer bedrifter og næringslivet på Kolbotn og området rundt til å bli med på dette spleiselaget.

– Om Kolbotn klarer å samle inn totalt 2.500 kroner per scoring, og laget scorer 50 mål, betyr det 125.000 i klubbkassen ved sesongslutt. Til sammenligning kan jeg røpe av Lyn Fotball Damer for noen uker siden hadde klart å samle inn nesten 5.000 kroner, sier Thomas.

På jakt etter flere sponsorer

Styremedlem Monica Ottesen i KIL takker OBOS på vegne av idrettslaget.

– Vi har 350 fotballjenter i KIL. Vi er veldig glade for at OBOS støtter breddefotballen og bidrar til å både gutter og jenter får like muligheter. Det er viktig for oss at alle får like mye glede av fotball og ikke minst like mange muligheter til å trene og til å få en fotballkarriere, sier Ottesen.

Hun påpeker at KIL ønsker seg flere sponsorer.

– Økonomiske ressurser er viktig for oss og arbeidet vi gjør. Vi er alltid på jakt etter nye sponsorer og håper flere bedrifter vil bidra til trygge vilkår og likestilling, sier Ottesen.

Powered by Labrador CMS