FOR ET LAG: Det kan gå mot en finale i OBOS Cup for Oppegårds J02!

– Milde moses!

Sterke følelser da OI Fotball J02 slo ut favoritten Stabæk av OBOS Cup!

Publisert

Oppegård-Stabæk 7-5: Det ble en høydramatisk kamp på Østre Greverud kunstgress tirsdag 13.september da J02 møtte storfavorittene Stabæk i kvartfinalen i OBOS Cup (Oslomesterskapet).

Har møttes tidligere

Stabæk er et lag som jentene hadde tapt for flere ganger tidligere i år. I tillegg har Stabæk hentet inn enda flere kretslagsspillere. Så bortelaget mønstret hele fem spillere som skal være med til Nærbø på en kretslagsturnering kommende helg.

Samtidig har OI-jentene vist gryende form og har radet opp seiere den siste tiden. Hjemmelaget var ikke slått på forhånd, og skulle ikke selge seg billig, ifølge Oppegård IL Fotballs hjemmesider.

Hardt press

Kampen startet som forventet med et press fra bortelaget. Men hjemmelaget var kompakte og kontante det første kvarteret, og Stabæk skapte lite.

Derfor var det litt surt å få en scoring i mot seg, etter 17 minutter. Litt ubesluttsomhet i vårt forsvar, og vi ble hardt straffet.

Andrea Mjøsund fikk en kjempesjanse, før pause, men bortelaget fikk avklart. Stabæk kjørte kampen og ledet fortjent 1-0 til pause.

Vi hang greit med og skulle bare fortsette vårt spill i andre omgang. Rett fra avspark gikk Stabæk i angrep og fikk corner.

Den resulterte i scoring, og det stod 0-2 etter bare 35 sekunder av 2. omgang.

Kom mer og mer med

Da så det litt mørkt ut. Sakte men sikkert kom vi mer inn i kampen. Vi skapte ikke de store sjansene, men Stabæk slet mer og mer med turboen til Frk Mjøsund.

Med 13 minutter igjen av ordinær tid, så reduserte vi. Andrea ble spilt i gjennom og scoret sikkert. Da skiftet kampen mentalt tyngdepunkt. Det snek seg inn en usikkerhet hos bortelaget.

Kort etter la trener Rune Enger om til 3-5-2. Bære eller briste!

Dette var kvelden hvor vi endelig hadde marginene på vår side. Stabæk var nære på å sette inn 1-3, men ett minutt før full tid ble det 2-2.

Synne Ellinggard spilte frem Andrea som fosset igjennom og scoret enkelt. ØGK ble helt elektrisk. Klokken passerte 35 minutter, men dommeren lot spillet fortsatte. Stabæk var farlig frempå et par ganger. Så passerte klokken godt og vel 40 minutter før dommeren blåste av kampen for full tid.

Spennende avslutning

Det var klart for ekstra omganger og Golden Goal. Naturlig nok ble det veldig nervøst fra begge lag. Hjertene, til lagledelsen, var langt oppe i halsen, og på vei ut, for å sjekke opp situasjonen på ØGK. Helsesituasjonen ble ikke noe bedre av at dommeren, 10 minutter senere, blåste av kampen, og forlangte straffespark konkurranse.

Milde Moses!

J02 hadde jo tidligere i høst røket ut av Adidas Cup på straffespark konkurranse. Den gangen møtte jentene Kolbotn, og hentet også der opp 0-2 til 2-2. Tanken på at vi skulle oppleve akkurat det samme igjen - var rett og slett grusom... Dont worry - be happy!

Straffesparkkonkurranse for jenter på 13-14 år er brutalt, og hjerteskjærende. Men jentene løste dette glimrende. En etter en gikk frem og scortet sikkert: Celin Eriksen, Andrea Mjøsund, Marte Enger og Marie Flaatten. I mellomtiden hadde keeper Martine Dokken reddet ett av Stabæks straffespark. Det hele kunne avgjøres da Martine selv skulle ta lagets 5. straffespark.

Pappa Stein-Erik ble umiddelbart grå i håret, da han forsto at det var hans datter som gikk frem til 11-meters merket. Martine var iskald og en liten sensasjon var et faktum.

– Helt fantastisk

Det nesten umulige var mulig. Vi har blitt spilt nesten trill rundt av Stabæk  i både Moss og Manglerud, tidligere i år. Så dette er en stor bragd av jentene, og nok en bekreftelse på at vi har tatt noen steg denne sesongen.

Man skal være forsiktig med å nevne noen, men den hjelpen vi fikk fra de fem jentene fra J03, var uvurderlig.

Strålende innsats av alle 14 jentene. Hele laget løper, kriger, kjemper og slåss over hele banen. Vi nektet å gi opp! I perioder greide vi også å holde litt på ballen. Men vi møtte kvalifisert motstand så det handlet mye om å ikke gjøre store feil. Det lykkes vi godt med, og ble belønnet med en plass i semifinalen. Tusen takk til alle som var med.

Nå venter semifinale innen 16. oktober, og en eventuell finale 5. november.