HELT TIL TOPPS: Bakerst fra venstre: Camilla Clemetsen, Maiken Rudiløkken, Linnea Kroken, Julie Åkre, Emilie Grevsnes Glømmen, Henriette Harr Haga, Synne Ellinggard, Celin Eriksen, Tuva Uppman Knudsen, Marie Flaatten, Emma Trumpy Granquist, Mathilie Misund, Marte Alstad og Anna Lio. Midtre rad fra venstre: Emilie Ulvøy, Nine Thorstensen, Ida Beate Nord, Lene Laugen, Martine Dokken, Emma Arnheim, Malin Groa Haugen, Alva Niklasson, og Victoria Memo. Foran fra venstre: Andrea Mjøsund og Marte Enger.

Gulljentene fra Oppegård!

Gå ta banen for noen jenter! Oppegård J14 vant OBOS Cup!

Publisert

Etter en fantastisk serieavslutning, kronet jentene sesongen med å vinne OBOS Cup. Laget har vist utrolig stabilt god form i hele høst, og vant Femsjøcupen i august. Serien ble avsluttet med å ta 33 poeng på 11 strake seiere i førstedivisjon.

Dermed var laget knepne favoritter i OBOS-Cup finalen i Valhall. Oppegård hadde slått ut Stabekk og Bærum i kvart- og semifinale. Motstander var Nesodden, som hadde slått ut, vinner av førstedivisjon, Bærums Verk Hauger, og Kolbotn, på sin vei til finalen.

Lærte

Men favoritt var Oppegård også i fjorårets finale. Da tapte jentene 2-3 mot Langhus etter å ha ledet 2-0. Det var ingen god opplevelse, men ga nyttig læring.

Laget ville revansjere seg, og rette opp fadesen. Derfor var det et heltent Oppegård-lag som kom på banen. Klokken viste knapt 2 minutter spilt før Oppegård var i ledelsen. Andrea Mjøsund kom seg inn i feltet og fyrte av et skudd. Keeper reddet, men Mjøsund satte selv inn returen.

Om ikke selvtilliten var på topp fra før, så var dette en real vitamininnsprøytning. Derfra så de seiersvante jentene seg ikke tilbake, og presset på for flere scoringer.

Laget var nære på flere ganger, og høyresiden med Alva Niklasson og Ida Beate Nord skapte mange sjanser. Nesodden var sjelden over midten. Oppegårds keeper Emma Arnheim hadde lite å gjøre, og stod stort sett ute på 35 meter som sweeper.  Bare to ganger før pause måtte hun i aksjon, men da var også Nesodden svært nære en scoring.

To gode lag

Det stod bare 1-0 til pause, men utover i andre omgang var det klasseforskjell på lagene. Oppegård har vært veldig gode defensivt i høst.

Den bakre fireren med Alva Niklasson, Tuva Uppman Knudsen, Nine Thorsteinsen og Emma Trumpy Granquist slapp ikke inn mål denne gangen heller.

Foran forsvaret løp Lene Laugen, Marie Flaatten, Emilie Ulvøy, Henriette Harr Haga og Emilie Grevsnes Glømmen sine motstandere i senk. På topp hadde Oppegård nevnte Mjøsund og Marte Enger. De har ofte utgjort forskjellen, og sånn ble det også denne gang.

I løpet av et drøyt kvarter i andre omgang scoret Enger ekte Hat-Trick. Nesodden ble slitne, og kampmoralen sank i takt med målene som rant inn.

Et eventyr

Oppegård J14 har alle spilt sammen siden 2008, og er blitt en sammensveiset gjeng. Laget har vært tuftet på en «breddemodell» hvor man har forsøkt å involvere flest mulig hele veien. Denne kampen var intet unntak.

Oppegård har en jevnt lag, og benyttet 18 spillere flittig i denne finalen. Den store bredden ga utslag. Celin Eriksen, Synne Ellinggard, Mathilie Misund, Malin Groa Haugen og Martine Dokken kom alle inn og bidro til å holde trykket oppe i kampen.

Kampen endte 4-0 til Oppegård. Da kampens gode dommeren Ane Kilskar fra Langhus IL, blåste av kampen, kunne jubelen slippes løs.

Det er stor stas for en breddeklubb som Oppegård å vinne OBOS Cup. Denne sesongen har vært som et lite eventyr.