SELVSIKKER I EN MOT EN: Her sender Jonas Strømberg Kolbotn opp i en tremålsledelse med en lekker avslutning

Storseier for formsterke Kolbotn

Kolbotn IL – Ski IL 5-1 (3-0): Kolbotn IL A-lagsherrer tok en overlegen seier over rival Ski i lokalderbyet på Sofiemyr kunstgress den 24. april.

Publisert

Det gror godt i Kolbotn-leieren om dagen. Laget tok sitt andre seier på tre ligakamper, og står nå med syv poeng ut av ni mulige poeng. Opprykk til 3. divisjon er mulig dersom de fortsetter den gode formen.

Stormløp

Kolbotn leverte en forrykende førsteomgang. De var fullstendig overlegne i de første 15 minuttene. Kolbotn tok ledelsen etter to spilte minutter da Sindre Tverå Breviks corner gikk rett i mål. KIL dominerte og Stian Surén doblet ledelsen da han varte opp med et kremmerhus som gikk rett opp i nettaket fra utenfor 16-meteren. Helt utagbart! For en vanvittig prestasjon!

–  Vi hadde fullstendig kontroll på kampen fra starten av. Vi får en litt billig scoring i andre minutt, der corneren går rett i mål, sier Bjørnar Hansen, hovedtrener til Kolbotn.

Saken fortsetter under bildet!

FULLT FOKUS: Sportslig leder- og venstreback Sindre Brevik under kampen

Både Markus Winters og Jonas Strømberg var nære på å gjøre en tredje scoring til Kolbotn, men burvokteren til Ski avverget begge forsøkene fra nært hold.

Med fem minutter igjen av første omgang, kom Strømberg i enden av en bakromspasning. Han holdt hodet kaldt, og satte inn 3-0 til hjemmelaget på imponerende vis. Enveiskjøring!

Pauseresultatet var 3-0 til vertene.

–  Vi var aggressive, og flytter beina raskere en Ski, sier Hansen.

MÅLSCOREREN AV ET KREMMERHUS: Stian Surén prøver sitt ytterste for å komme seg forbi Ski-backen

Mål imot

Ski reduserte snaue to minutter etter hvilen. Kolbotn fikk et frispark imot, og slet med å få ballen unna. Dette resulterte i flere skuddforsøk for Ski fra nært hold, som fikk endelig reduseringen på tredje retur.

Svarte umiddelbart

Kolbotn var uheldige som slapp inn baklengs etter å ha styrt spillet fra første minutt. KIL gikk rett i strupen på Ski, og ble belønnet for det. Strømberg gjorde 4-1 med en ryddig avslutning med sin svakere venstrefot inne i femmeteren.

Dominerte

KONTROLL: Midtbanespiller Patrick Hagen Pedersen leter etter pasningsmuligheter

KIL fortsatte å dominere etter 4-1-målet. Innbytter Henrik Børve Nygård gjorde et godt innhopp. Han kom til en skuddmulighet like utenfor sekstenmeteren, men målvakten til Ski gjorde en klasseredning. Patrick Hagen Pedersen forsøkte seg også på et langskudd fra utenfor seksten, men det var tverrliggeren som nektet ham scoring denne gangen.

Nygård kom igjen til en god skuddmulighet. Han var alene i bakrommet, og forsøkte å sette ballen mellom beina på den utrustende Ski-keeperen. Ski-mannen klarte nok en gang å avverge ny Kolbotn-scoring.

NOK ET FARLIG INNLEGG: Scoret direkte fra hjørneflagget, og prøver seg på nok et frekt forsøk

Kolbotn fikk et fortjent femtemål med kun fem minutters spill igjen. Hjemmelaget fikk et frispark utenfor boksen etter en stygg forseelse på høyrebacken Henrik Furebotn. Pedersen slo et tamt frispark inn i boksen, men Ski-forsvaret hadde allikevel vansker med å få klarert ballen. Ballen havnet hos Nygård som hælsparket ballen til lagkamerat Jesper Hammer. Han skjøt på mål med ett touch, og ballen havnet nederst i høyre hjørne. Målet satte punktum på en suveren forestilling.

Kampen endte 5-1 til vertene. KIL fikk dermed nye trepoenger etter et knepent 1-2 seier borte mot Oppsal 2 forrige tirsdag.

–  Ski har veldige gode spillere i midtbaneleddet. Vi gjorde en god jobb i pressingsspillet vårt. Vi tør å bruke ballen mye mer enn vi gjorde mot Oppsal, avslutter Hansen.

Kamptropp (Kolbotn): Jesper Scheie Hammer, Sindre Tverå Brevik, Emil Marthinsen Vestavik, Henrik Kronborg, Thomas Gideon Tesfai, Patrick Hagen Pedersen, Stian Surén, Jonas Strømberg, Jørgen Steinsholt, Kristoffer Steen, Henrik Furebotn, Henrik Børve Nygård, Nicolay André Netskar, Momodou Lion Njie, Markus Winters