FORNØYD GJENG: Oppegårds G19-gutter banket motstanderen Hauketo i seriepremieren.

Kalas-seier i sesongdebuten

En kveld med kramper, strekker, kondisjonsutfordringer og noen magiske fotballøyeblikk på Hauketo kunstgress da Oppegård G19 sesongåpnet.

Publisert

Oppegård IL har blant annet takket være heroisk innsats av Jørn Wibe de siste årene holdt i gang et G19 lag i fotball. Og i går kveld startet seriekampene sesongen 2023.

Før denne sesongen har flere «gamle» OI-gutter, etter noen sesonger i utenlendighet, ikledd seg gult og sort igjen.

Spillerne er en fin gjeng, som dog ikke har fotball høyest på sin prioriteringsliste, noe som kan illustreres ved 2004-gutta denne kvelden prioriterte russedåp fremfor kunstgress. Serieåpning er uansett nivå litt nervøst og trener Kelly var nok derfor mer usikker enn vanlig i forkant. Dette til tross gode forsterkninger fra klubbens G07 lag, med Mikkel DH, Mats og ikke minst keeper Elliot.

Fikk testet hjertefunksjonen

Kampen startet forsiktig og selv om OI hadde mye ball og god kontroll ble det skapt få store sjanser i første omgang. Med unntak av et par hasardiøse tversoverpasninger som definitivt ikke hensyntok at publikum i stor grad består av godt voksne foreldre, og dermed kanskje ikke har hjerte for den slags, gikk det hele rolig for seg.

OIs overtak resulterte imidlertid i et frispark etter at Theodor HM ble tatt av Hauketos bakerste mann omtrent på 16-meterstreken. Sett med gul/sorte øyne var det merkelig at det ikke ble hentet frem noe fra kortstokken i den situasjonen. Peder Moe Hansen plasserte uansett frisparket godt oppe i hjørnet og en ledelse til pause betraktes som en god erstatning for høstfarger til motstanderen en tidlig vårkveld.

Lite treningsgrunnlag

Et par justeringer på midtbanen bidro til vesentlig mer dominans fra OIs side utover i andre omgang. Unge Pihl gjorde definitivt ikke skam på etternavnet der han «pilte rundt», vant baller og tredde gjennom med medspillere til gode sjanser. Noen minutter ut i omgangen avsluttet Sigurd HH et langt angrep med en fin dragning og et velplassert skudd i lengste hjørne.

Så gikk det noen minutter med flere store OI sjanser som vi på tribunen var 100% sikre på at vi selv hadde scoret på. Ca. midtveis i omgangen sendte Jo Eivind et strømpeskudd helt borte i keeperens høyre hjørne. Hadde det vært på en av Ekebergs «motbakkebaner» er det ikke sikkert den hadde trillet inn, men 3-0 ble det. Så begynte manglende treninsgrunnlag å gjøre seg gjeldende, og strekker og krampetendenser medførte noen spontane spillerbytter. Faktisk så etter hvert ut sidelinjen ut som på en gjennomsnittlig bedrifts eller old boys kamp med strekk- og krampeplagede spillere.

Bedre enn sin far

Dermed fikk Hauketo en plutselig gjennomløping og selv ikke en trygg og god Elliot kunne hindre 3-1. Etter et par kaosminutter med spillere inn og ut fortsatte OI å styre kampen og Jakob Pihl gjorde 4-1 på et godt skudd. Kveldens prestasjonmessige høydepunkt sto imidlertid Theodor HM for gjennom er medtak i CL-klasse og påfølgende avslutning nede i hjørnet. Vi på tribunen var alle enige om at det der hadde han ikke hentet fra farens tekniske repertoar...

OI hadde ellers både stangskudd og flust med sjanser, og kampen ble avblåst sekunder før Jo Eivind plasserte en ny ball i nota.

Alt i alt en hyggelig vårkveld på Hauketo kunstgress, så får vi se hva treningsgrunnlaget holder til utover i sesongen. Og skulle noen møte en G19 spiller med joggesko i lysløypa eller langs landeveien er det bare å ringe klubbkontorets 1000-tips telefon!