VELDEDIGHET: Her står Boni med mange esker med kun fotballutsytr
VELDEDIGHET: Her står Boni med mange esker med kun fotballutsytr

Bli med Boni til Kenya

For omtrent ti dager siden fikk dere lese den hjertevarmende historie til Bonaventure Maruti. Bla deg i flere bilder her.

Publisert

Bonaventure Maruti er et kjent navn for mange fotballinteresserte her i kommunen. Han bøttet inn mål for Follo FK. Nå har han et annet mål i sikte. Han vil hjelpe barn ut av fattigdom, og vil bruke fotball som sitt fremste verktøy.

Dette gjør han i Afrika - et kontinent hvor mange er i stor fattigdom.

Julen i Kenya

Maruti tilbrakte julen i Kenya, og vi er så heldige som har fått tilsendt bilder fra turen.  Han var både i hovedstaden Nairobi og i hjemmebygda der han er oppvokst. 

Maruti forteller om et potensielt skadelig miljø som ikke er for barn etter hans mening. 

– Ved noen fotballbaner ligger det barer i nærheten. Barene serverer alkohol, og er lett synlige for både voksne og barn, sier han. 

Les også: Med fotballen mot fattigdom

Han forteller også at det er "kriminelle" som stjeler tomter der barn spiller fotball. 

Brenner for fotballen

Hvorfor brenner Boni så mye for fotballen? 

– Jeg traff på den tidligere kenyanske landslagsspilleren, William Inganga, da jeg var liten. Han ga meg sine shorts. Jeg sov i shortsene jeg fikk av han. Hvis de ble skitne, så vasket jeg de, og tok på meg de igjen. Det har jeg aldri glemt, og kanskje noe av grunnen til at jeg ikke ga opp drømmen om å bli fotballproff, sier Maruti.

Boni har også noen A-landskamper for Kenya. Han mener at han er så heldig som har fått spille fotball i de europeiske ligaene. 

PS! Ønsker du å lese hele artikkelen om Bonis arbeide? Trykk her!