SPIRER: Knut Erik Sturm (t.v.) og Pål Wirak er klare for utvidelse og oppgradering av fotballgolfbanen på Sofiemyr. Snart er det åpning.
SPIRER: Knut Erik Sturm (t.v.) og Pål Wirak er klare for utvidelse og oppgradering av fotballgolfbanen på Sofiemyr. Snart er det åpning.

Fotballgolf ble stor suksess – nå utvider ildsjelene banen

Etter første sesong har den populære fotballgolfbanen på Sofiemyr allerede blitt et etterlengtet vårtegn.

Publisert

For et snaut år siden diskuterte Pål Wirak og Knut Erik Sturm alternativer til stengte treningsanlegg og tøffe koronarestriksjonen. På bare noen dager hadde de utviklet og etablert fotballgolfbanen som ligger i utkanten og omkranser hele treningsfeltet på Sofiemyr.

– Målgruppen var barn og unge som hadde fått masse endringer og avlysninger i treningene sine. Vi hadde aldri trodd det skulle bli så populært. Vi har anslått at det i fjor ble gått 12.000 runder på fotballgolfbanen, sier Pål Wirak.

Minst like populær

Han og Knut Erik Sturm innrømmer at de nok bommet litt på målgruppen.

– De som har spilt mest er kanskje de som ikke spiller så mye fotball. Voksne, trenere, støtteapparat. Alle har gått her. Sånn sett traff vi en nerve hos noen vi ikke skulle trodde vi skulle treffe.

VEKKER ENGASJEMENT: Fotballgolf skaper både jubel og frustrasjon. Dette bildet er fra i fjor da Oppegård Avis utfordret lokalpolitikerne til match. Jarle Ørnebo (FrP) måtte frustrert konstatere at balle strøk hullkanten. Camilla Hille (V) og Helge Marstrander (H) fulgte spent med.
VEKKER ENGASJEMENT: Fotballgolf skaper både jubel og frustrasjon. Dette bildet er fra i fjor da Oppegård Avis utfordret lokalpolitikerne til match. Jarle Ørnebo (FrP) måtte frustrert konstatere at balle strøk hullkanten. Camilla Hille (V) og Helge Marstrander (H) fulgte spent med.

– Nå er vil tilbake og har lignende restriksjoner som i fjor. Vi tror fotballgolfen skal fortsette å være minst like populær, og det skal fortsatt være helt gratis, sier Pål Wirak.

I fjor bestod banen av åtte hull. Til årets sesong utvides tilbudet og Sofiemyr Fotballgolf vil bestå av en 9-hullsbane. (Se banekart nederst i saken)

– Vi lager blant annet et nytt hull 1 og 2. Dette blir fotballgolf versjon 20.21, sier Pål Wirak.

– Noen av hullene blir som før. Blant annet signaturhullet hvor du kan gå gjennom skogen. Vi skal flikke på alle, og har blant annet kjøpt nye hull. De kostet 24.000 kroner. Nå får vi dermed skikkelig golfhull med drenering, sier Knut Erik Sturm.

Gladmelding til venstrebeinte

Mange spillere klagde i fjor på at det var ingen hull som favoriserte venstrebente. På flere hull måtte de vurdere å sparke med utsiden av foten. Oppegård Avis observerte flere dårlige resultater av dette i fjor. Nå kan Sturm og Wirak med glede fortelle at de venstrebente blir hørt når den nye banen snart åpner.

Blant de tusenvis av rundene som ble registrert i fjor, har Knut Erik Sturm sett deltagere i alle aldre.

– Vi har blant annet hatt en 3-generasjoners flight med både barn, foreldre og besteforeldre. Det er noen ganger jeg har gått tur med bikkja om kvelden, hvor jeg har hørt både banning og latter om hverandre, sier Knut Erik Sturm og smiler.

Har mange planer

I disse dager begynner ildsjelene på forberedelsene til årets sesong. Det er ikke helt klart når første spark kan tas, og dette vil også være avhengig av når resten av treningsfeltet åpner.

– Vi har mange planer for den kommende sesongen. Blant annet har vi lyst til å fyre i gang en ukentlig konkurranse, kall det gjerne Torsdagsgolfen, hvor du får en sammenlagtliste over flere uker. Vi får allerede masse spørsmål om når banen åpner. Vi må vente bittelitt til, men vi er ikke langt unna, sier Knut Erik Sturm.

Fotballgolf-duoen har mange spennende planer for den kommende sesongen. Med så mange runder som ble klokket i fjor, er det fortsatt en ting som imponerer Sturm og Wirak.

– Banen ble både etablert og driftet på dugnad. I løpet av sesongen i fjor var det ingenting som ble ødelagt, vandalisert eller stjålet. Det er ganske fantastisk. Nå gleder vi oss til en ny sesong, og vi blir ikke overrasket om fotballgolfen bare øker i popularitet, sier Pål Wirak og Knut Erik Sturm.

BANEKARTET: Slik skal den 'nye' fotballgolfbanen med ni hull se ut når den åpner om noen uker.
BANEKARTET: Slik skal den "nye" fotballgolfbanen med ni hull se ut når den åpner om noen uker.
Powered by Labrador CMS