ENKELT OG GØY: Solveigs fotballskole er et program på TV2 Sumo, som vier enkle og morsomme øvelser man kan gjøre nå som hverdagen er litt annerledes.

Fotballskole gjennom skjermen

Hva skal man finne på i disse tider, når det ikke er fotball på TV, og treninger og fotball på løkka er helt annerledes enn man er vant til? I Solveigs fotballskole på TV2 Sumo, får barn og voksne gode tips til øvelser som er morsomme for store og små.

Publisert

For Solveig Gulbrandsen er fotball en stor del av livet. Det er det også for mange små og store rundt om i de tusen hjem. Da Koronaviruset gjorde det vanskelig å spille fotball som man er vant til, lagde fotball-dronningen like så godt en fotballskole fra egen hage.

–  Jeg kjente på frustrasjonen og savnet etter fotball, og da ble det litt tanker rundt hvordan man kan hjelpe folk med øvelser man kan gjøre hjemme. Skape litt moro og konkurranse, ikke bare trening som mange fotballspillere ser på som litt kjedelig, som løping. Det finnes mange klipp på YouTube om tekniske detaljer, men dette går mer på konkurranse, enkle øvelser som kan gjennomføres i hagen og hjemme, og prøve å skape litt humør i denne korona-perioden, sier Gulbrandsen. 

– Viktig at voksne bidrar

I  løpet av seks episoder på Tv2 Sumo, sendes tips og triks med Solveig, barna hennes Theodor (14) og Lilly (9), samt andre fotballspillende kjendiser, som blant annet Marcus og Martinus, Andrine Hegerberg og Chelsea-spillerne Maren Mjelde og Maria Thorisdottir. Hittil har fem episoder blitt sendt, den siste kommer denne uken, og tilbakemeldingene har vært positive. 

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIETID: Solveig Gulbrandsen har med seg både sønnen Theodor og datteren Lilly når hun viser øvelser på skjermen.

 

– Jeg har fått en del tilbakemeldinger fra folk, ikke bare fra barn, men foreldre som synes dette er gode tips til hva man kan gjøre, og det var vel også tanken min. dette skal ikke nødvendigvis være noe barna sitter og ser på, men tips til voksne om hva de kan bidra med i en sånn tid. Det er viktig at vi voksne er med og bidrar, sier Gulbrandsen. 

Gratis ballkontroll

Episodene tar for seg enkle ting som er basert på å ha det moro. 

– Det er ganske banale ting. Barna som vokser opp nå er vant til å bli organisert, så jeg har tatt en del ting som jeg gjorde da jeg var barn, da det ikke var så organisert, sier Gulbrandsen.

Et eksempel er ta med ball på skogsturen. 

– Bare å ta med en ball på tur får man masse gratis ballkontroll av. Dessuten kan jo turen kanskje bli litt morsommere. Det er helt basic ting man glemmer som er fotballtrening. Gjøre ting som kan gjøre hverdagen litt mer artig, det skal så lite til. Vi glemmer det litt, og skal være så fancy, så jeg har prøvd å ta det ned et hakk, sier hun. 

 Tipset til barn og foreldre er: Ha mye ball i hverdagen!

– Prøv å begrense skjermtid, gå heller ut og lek, det behøver ikke være så mye utstyr, og det behøver ikke være så vanskelig, Sier Gulbrandsen. 

UTSTYR: bruk det du har hjemme, og man trenger ikke mye eller dyrt utstyr for å spille fotball, er beskjeden fra TV2s fotballekspert.

Alle episodene vil være tilgjengelig på TV2 Sumo, med gratis tilgang for alle.

Powered by Labrador CMS