GIKK HELT TIL TOPPS: Natalia Pipkina bor med familien på Tårnåsen og driver eget fotostudio i Oslo. Foto: Sigbjørn Vedeld.

På topp ti-listen over verdens beste fotografer

Fotograf Natalia Pipkina (42) fra Tårnåsen, som har representert Norge i årets verdensmesterskap i fotografi, har kommet helt til topps med sitt portrett.

Publisert Sist oppdatert

Den endelige VM-plasseringen blir avgjort mandag 19. april i Roma (Italia), men allerede etter den første kåringen fra tidligere i år kan 42-åringen fra Tårnåsen slippe jubelen løs.

TOPP-TI I VERDEN: Natalia Pipkinas bilde "Purity" fikk både "Best of Nation"-utmerkelsen for den høyeste scoringen blant det norske landslaget og kom til Topp-10 Portrait, som er en av de totalt seks kategoriene i verdensmesterskapet i fotografi. Foto: Natalia Pipkina

– Jeg har fortsatt vanskeligheter med tro at det er sant. Det var veldig overraskende for meg. Det var jo så mange flotte bilder å velge mellom, sier Natalia Pipkina.

42-åringen er utdannet jurist og selvlært fotograf, som har drevet med fotografi siden 2009. Det er mennesker fra nyfødt til kunstneriske portretter hun fotograferer mest i Pippifoto.no, hennes eget fotostudio i Oslo, men en gang iblant deltar hun i ulike konkurranser.

Til tross for den relativt korte karrieren, er Pipkina en svært premiert fotograf som har vunnet flere norske og internasjonale priser. Året 2021 har startet med enda en stor annerkjennelse av hennes talent.

Lysets mester

Hvert år siden 2014 sender Norges Fotografforbund (NFF) et norsk landslag til World Photographic Cup (WPC), verdensmesterskapet i fotografi. Deltakerne velges ut fra premierte bilder i Landskonkurransen året før.

Siden Tårnåsen-fotografen ble kåret til Årets Fotograf i NFF i fjor sommer, ble ett av hennes bilder ("Purity") valgt ut til å representere Norge i WPC i 2021, sammen med bildene til 17 andre norske fotografer.

Det er ikke tilfeldig at NFF har valgt Pipkina til å representere Norge i år. Tårnåsen-fotografen fikk i fjor to gullmedaljer for sine portretter, og de fikk også "Årets barneportrett"- og "Årets kreativt portrett"-utmerkelser, i tillegg til to sølvmedaljer og den høyeste utmerkelse, "Gull med krans".

"Et veldig faglig sterkt og sammenhengende utvalg som viser både høy kunnskap innen retusjering og bruk av lys. Fotografen har en unik stil og er en mester i å styre stemning, stil og positur på en nydelig måte. Det tekniske og kreative talentet i alle disse bildene demonstrerer denne fotografens høye profesjonelle nivå. En lysets mester vet hvordan hun skal berøre mottakeren med enkle, og samtidig sterke motiver", skrev juryen om Årets Fotograf NFF 2020, Natalia Pipkina.

Gikk helt til topps

Det er for andre gang at Pipkina er valgt ut til å være en del av WPC-landslaget, og denne gangen gikk det helt til topps – Natalia fikk både "Best of Nation"-utmerkelsen for den høyeste scoringen blant det norske landslaget og hun kom til Topp-10 i portrett-kategorien, som er en av de totalt seks kategoriene i WPC.

TOPP-TI I VERDEN: Natalia Pipkinas bilde "Purity" fikk både "Best of Nation"-utmerkelsen for den høyeste scoringen blant det norske landslaget og kom til Topp-10 Portrait, som er en av de totalt seks kategoriene i verdensmesterskapet i fotografi.

Bildet "Purity", som førte Pipkina helt til topps, ble tidligere premiert i Landskonkurranse 2020, hvor det fikk både "Årets kreativt portrett"-utmerkelsen og gullmedalje.

Juryen fra Landskonkurranse skrev følgende om det:

"Tonaliteten her er helt fantastisk og veldig bra utført av fotografen. Svart og hvitt i farge, subtilt, storslått og enkelt i både lyssetting og redigering. De sterke følelsene, vidunderlige farger, og vakre posering med velhåndtert lyssetting gjør at dette bildet virkelig skiller seg ut".

Oppegård Avis ønsker Natalia Pipkina masse lykke til videre!

Powered by Labrador CMS