TILBAKE TIL TEGNEBRETTET: Ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård (t.v.) og ordfører Tuva Moflag i Ski har fulgt med i navnedebatten, og trekker Fram-navnet.

Fram forliste

Lokalpolitikerne har forkastet ordførernes navneforslag.

Publisert

Diskusjonene rundt det nye kommunenavnet har vært kraftige de siste dagene etter ordførernes forslag om å kalle den nye kommunen Fram.

– På mandag hadde vi et utspill om mulig navn på den nye kommunen. Vi foreslo Fram - med assosiasjon til ord som solid, innovativ, banebrytende, og sette spor - slik Roald Amundsen gjorde med sine ekspedisjoner. Et navn med god klang, som også har en dobbelt betydning i at vi skal se framover, være foroverlent og tenke langsiktig i den nye kommunen, sier ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård og ordfører Tuva Moflag i Ski.

Nordre Follo vurderes. Det kan være svært intrikat. Les mer her!

– Har hørt på innspillene

De to ordførerne forklarer at de har fulgt med i debatten, og at de nå trekker tilbake navneforslaget.

> Det kom umiddelbart svært mange reaksjoner på navnet, noe vi etterspurte aktivt gjennom media og sosiale medier. Noen positive reaksjoner fra folk som kunne kjenne seg igjen i vår begrunnelse for forslaget, men langt flere negative og undrende kommentarer. Mange syntes at Fram var et fremmed navn, som ikke hadde en god nok historisk tilknytning til Ski og Oppegård, sier de to.

– Etter å ha lest gjennom hundrevis av kommentarer i sosiale medier, kan vi vel konkludere med at navneforslaget Fram har fått et skudd for baugen. Det positive er imidlertid den enorme responsen vi har fått! Mange har kommentert med egne navneforslag, og innbyggerne er nå oppmerksomme på at kommunene igjen sitter ved forhandlingsbordet, sier de.

Fortsetter debatten

Navnet på den nye kommunen kommer trolig til å bli bestemt i løpet av seminaret politikerne og administrasjonen i de to kommunene har på Gardermoen om dagen.

–  Navn på kommunen blir tema under forhandlingene i dag, onsdag. Oppsummering fra alle innspillene som har kommet viser at Follo, Nordre Follo, Ski, Oppegård, Stunner, Nøstvet, Gjersjøen og Sørmarka er navn som har god forankring blant innbyggerne, mens Fram nok må seile sin egen sjø.

 

Tuva Moflag, ordfører i Ski

Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård

Powered by Labrador CMS