MØTER MOTSTAND: Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas SJøvolds forslag til nytt navn på kommune møter skepsis blant leserne av Oppegård Avis sine plattformer. Hva synes du? debatt@oavis.no
MØTER MOTSTAND: Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas SJøvolds forslag til nytt navn på kommune møter skepsis blant leserne av Oppegård Avis sine plattformer. Hva synes du? [email protected]

Soleklar skepsis til forslag til kommunenavn

Folket virker lite begeistret for ordførernes forslag til nytt kommunenavn.

Publisert

I går fremmet ordførerne i Oppegård og Ski sitt forslag på det som kan bli det nye kommunenavnet for nye Oppegård/Ski.

Det var under en pressekonferanse på Roald Amundsens hjem på Svartskog i går at Tuva Moflag og Thomas Sjøvold lanserte navneforslaget Fram på den nye kommunen, oppkalt etter en av båtene til polhelten fra Oppegård.

Skeptiske

MØTER MOTSTAND: Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas SJøvolds forslag til nytt navn på kommune møter skepsis blant leserne av Oppegård Avis sine plattformer. Hva synes du? debatt@oavis.no.
MØTER MOTSTAND: Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas SJøvolds forslag til nytt navn på kommune møter skepsis blant leserne av Oppegård Avis sine plattformer. Hva synes du? [email protected]

Navneforslaget falt imidlertid ikke helt i smak blant leserne av oavis.no, skal vi tro vår avstemning på det nye kommunenavnet.

Resultatet av spørreundersøkelsen viste at 54,2 prosent av de spurte sa et klart nei til det nye navnet. 21,1 prosent var positive. 7,8 prosent er tilbøyelige til å like navnet, 12,5 prosent er skeptiske og vil neppe endre sin mening ,mens 4,6 prosent svarer at de ikke bryr seg om kommunenavnet i det hele tatt. 

369 personer svarte på spørreundersøkelsen.

PS! Saken fortsetter under videoen

Klikk her for å høre ordførernes begrunnelse på navnevalget.

Her er noen av kommentarene

Diskusjonen gikk hett på oavis.no og på Oppegård Avis sine Facebook-sider i hele går. Over 100 personer var inne og diskuterte det nye kommunenavnet. Vi har plukket ut ti av responsene fra diskusjonen, som du kan følge videre her:

– Det føles som det er tatt litt ut av lufta. Fram har ikke ligget til kai i Oppgård/Ski, og det er ikke bygget der. Amundsen er ikke født her, men bodde i 20 år i kommunen. Uranienborg er et flott kulturminne (som Follo Museum forøvrig ikke får penger nok til å vedlikeholde), men Fram har ingenting med kommunen å gjøre. Har ikke kommunen noe mer stedbundet som de er stolte av?
Kjersti Marie Ellewsen

– Kall kommunen for Oppegård Ski. Det vil bli en vanvittig kostnad for alle firmaer som har Oppegård eller Ski i firmanavnet sitt, så derfor mener jeg vi må beholde disse navnene. Aurskog Høland gjorde det og det klinger fint og er godt mottatt.
Helene Randi

– Fram kommune høres helt fremmed ut, har ikke noen mening eller tilknytning til noe sted i området! I bøkene til Sigrid Undset om Olav Audunssøn fremkommer det at Follo het Folden i middelalderen. Folden kommune høres iallefall mye bedre ut og har en historisk bakgrunn!
Tove Unni Dahler

– Helt idiotiskt. Hva med alle firmaene, foreninger osv. i kommunene som bruker Oppegård i firmanavnet sitt. Å bruke kommunenavnet i firmaet sitt sier jo ganske klart om hvor dem holder til. Nå må jo dem også bruke masse penger på navnbytte. Men sånn blir det når noen politikere setter seg selv høyere en kommunens innbyggere. Flertallet er imot kommune sammenslåing.
Per Haukeland

– Er ikke nasjonalromantikken over da? Og som Thomas selv sier - Roald Amundsen verken eide eller bygde Fram, han lånte den av Nansen - for over 100 år siden. Fram var heller aldri i Oppegård (eller i Ski), så vidt jeg vet. Lista over Amundsen-statuer, veioppkallinger, byster og bautaer over det ganske land er dessuten laaang fra før. Noe mer moderne kanskje?
Mette Lannerud

– Oppegård og Ski kommune syntes jeg den bør hete. Da kan alle være fornøyd.
Tone Lanto

– Jenka kommune er også ett godt forslag tenker jeg. Fram tilbake fram fram fram, fram tilbake fram fram fram, fram tilbake fram tilbake fram tilbake fram fram fram.
Christopher Dragnes Norderhaug

– Nordre Follo er bra. Det vil også trigge andre kommuner til sammenslåing uten store problemer når de om en stund ser hvor bra det går.
Hans Petter Dahle

– Liker bedre Fram enn Nordre Follo.
Anne-Jo Bleken Fugelset

– Hvis det blir Nordre Follo, blir det vel noen som skal hete Søndre Follo. Etter en stund skal de slås sammen til Follo kommune. Så kall det Follo med en gang.
Ingvild Skaget

PS! Diskusjonen fortsetter her på nye oavis.no og på vår Facebook-side. Send gjerne også et debattinnlegg på inntil 3000 tegn på [email protected]!