STOLT MOTTAKER: Nordre Follo Framtiden i våre hender fikk nylig gjev pris for sitt miljøengasjement.

Ble årets lokallag

Det jobbes godt for miljøet lokalt. Nylig ble Nordre Follo kåret til årets lokallag i Framtiden i våre hender.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker, ler Nicholas Wilkinson, leder for lokallaget Nordre Follo Framtiden i våre hender (FIVH).

Lokallaget fikk prisen for årets lokallag på landsmøtet, for sitt arbeid med delekonseptet BUA, medlemsmøter og arbeid for en grønnere politikk.

Heder til avgått leder

FIVH er Norges største klima- og miljøorganisasjon med mål om en rettferdig verden i økologisk balanse. På landsmøtet ble det vedtatt to kampsaker, som delegatene fra Nordre Follo har jobbet for: «Kutt matsvinnet» og «Det skjulte klimaavtrykket».

– Vi er i ferd med å utarme kloden vår og gjøre den ubeboelig. Vi må endre kursen og det nå, sier Nguyen Khanh Thanh som var leder i lokallaget i flere år og er aktiv i lokalarbeidet.

Også den nåværende lederen er stolt over å motta pris.

– Jeg er veldig stolt over å få denne prisen, men jeg har bare ledet laget i under et år. Khanh Thanh bør få mesteparten av rosen, og alle de andre som har vært aktive i mange år. Det var Khanh Thanh som startet og bygget laget, sammen med Hans Martin Enger og flere andre, sier Wilkinson.

SYNLIG BEVIS: Her er Nguyen Khanh Thanh med det synlige beviset på at Nordre Follo er årets lokallag i Framtiden i våre hender.

BUA-ros

Delekonseptet BUA bør være kjent for de fleste og det er dette arbeidet som har pekt seg ut de siste årene.

– Det viktigste arbeidet vi har er BUA-ene hvor Tommie Berkani og Solveig Mæland jobber fast. Vi erfarer at utlån av fritidsutstyr og verktøy gjør en forskjell for folk. Det betyr også mye at vi satser på kvalitet og at det er gratis å låne. Spesielt er det viktig at biblioteket og kommunen er våre nærmeste samarbeidspartnere, gløder Wilkinson.

Kortreist møte

Landsmøtet var på Sørmarka konferansehotell som er i Nordre Follo kommune.

– Det har vært helt strålende å avholde Landsmøtet i Nordre Follo, her hvor vi har et så aktivt og dyktig lokallag. Lokallaget har fått på plass BUA og gjort det til et av de mest populære i landet, sier Anja Bakken Riise, som er leder i Framtiden i våre hender nasjonalt.

Framtiden i våre hender jobber med løsninger som skal begrense overforbruket og global ulikhet, og da er det nettopp løsninger som BUA det trengs mer av påpekte lederen.

JOBBER PÅ: Det lokale lokallaget i Framtiden i våre hender gjør som i Nidar-reklamen. De bare jobber på.

Digital guide

I tillegg til BUA og annet viktig miljøarbeid er også lokallaget i gang med å lage en digital nyvinning.

– Nordre Follo FIVH jobber med løsninger for å tilrettelegge og gjøre det lettere for innbyggerne å ta valg i hverdagslivet som fører til mindre forbruk. BUA i Kolbotn, BUA i Ski og på Langhus er tilbud som bidrar til dette. Vi er også i gang med å lage en digital Grønn Guide med info om bedrifter som hjelper innbyggerne til å ta mer bærekraftige valg, sier Ruth Baumberger som er styremedlem i Nordre Follo lokallag.

Hederen, æren og rosen, inspirerer Wilkinson til å stå på videre.

– Det beste med lokallaget er at det er gøy å jobbe med så gode folk i styret. Vi er klare for enda flere medlemmer og alle er velkommen til å være aktiv i arbeidet vårt, sier Nicholas Wilkinson.

Powered by Labrador CMS