ILDSJEL: Anne Marit Færden jobber iherdig med å sette ut nye poster for sesongens utgave av Skautraveren.

Skautraver'n er tilbake for sesongen!

Litt snø er ingen hindring. Orienteringsgjengen håper å få folk ut i skogen allerede i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Skautraver'n er perfekt for å oppleve nye områder i skogene våre. Vanskelighetsgraden varieres fra enkle barnefamilieturer til utfordrende turer i ulendt terreng for de mest erfarne.

– Den lange vinteren har gjort at skautraverpostene har kommet ut litt senere enn det som har vært vanlig de siste årene, men nå er alle vårpostene på plass med unntak av postene på Granerud der det fortsatt er mye og dyp snø i skogen. Der venter vi med å sette ut poster til etter påske. Ellers varierer forholdene en del, også innen det enkelte terreng forteller Anne Marit Færden i Nordre Follo orientering.

Håper å få med nyinnflyttede

– Mange garvede skautravere er allerede i gang, men vi håper også at mange av kommunens nyinnflyttede innbyggere vil benytte turorienteringen i Nordre Follo, Skautraver'n, for å bli kjent i sine nye nærområder sier Færden.

Skaurtravergjengen er opptatt av at man kan starte med enkle turer, der postene ligger i nær tilknytning til stiene. Deretter kan man så utvide repertoaret.

Her kjøper du kart:

  • Anton Sport på Kolbotn
  • Plantasjen på Sofiemyr
  • Biblioteket i Kolben
  • Biblioteket på Ski
  • Norli på Ski storsenter
  • Nunataq i gågaten i Ski
  • CircleK på Langhus
  • Intersport på Vinterbrosenteret
GOD TUR: Postene for årets Skautraver’n er ute, så kanskje du skal ut på tur i påskedagene?

– Vi har i år turer på Hvitebjørnåsen, Slettåsen og Pinnåsen, på Langhus, i Holstadmarka, ved Bukkesti, ved Skeidarkollen og i Gaupesteinmarka (fra Granerud skytebane) medeler Færden.

Sånn fungerer det

For å bli med må du skaffe deg deltakerkonvolutten som koster kr. 450.-. Her får du alt du trenger.Du kan også kjøpe ett eller flere ekstra klippekort til resten av familien. Om du bare har lyst å prøve en enkeltturer kan du kjøpe kart for alle de ulike enkeltturene på nett for kr. 40.- pr tur her: Turer Skautraver'n. Du får da en PDF fil som du printer ut selv. Du kan også kjøpe hele turpakken med 15 PDF filer for kr. 450,-. Du kan også bestille en konvolutt og få den tilsendt i posten. Begge deler gjør du her.

Klipping

I gode gamle dager brukte man fysiske papirklippekort på postene for deretter å sende det inn i posten. Det kan man fortsatt gjøre, men det er også mulig å scanne QR-koden med mobilen noe de aller fleste velger å gjøre. For å scanne QR koden må du laste ned appen, Turorientering (ny). Man kan også ta bilde av postene og registre postkodene på turorientering.no når du kommer hjem. Alle som registrerer sine klipp ved scanning, nettklipping, eller ved å sende inn klippekortet og har poeng tilsvarende bronsemerket eller mer er med i trekning av 3 skautraverkonvolutter for 2024!

Forholdene nå varierer

I skrivende stund (før det siste snøfallet) er det på Langhuskartet det er enklest å ta seg frem, men også på Slettåsen er det overraskende bra. Den blå barneturen går for en stor del i en åpen, sørvendt skråning, og der det er snø, bærer den så lenge kulda holder. I de øvrige terrengene melder løypeleggerne om varierende forhold: Fint, bart terreng der solen har kommet til, men også om endel islagte stier. Piggsko, eller brodder i beredskap, er en fordel på alle turene foreløpig!

Det er meldt om mer snø denne uken, så det beste inntrykk av forholdene fremover får man om man går inn på Facebookgruppen Skautraver'n og leser hva deltakerne skriver om de enkelte turer, og om hva de finner av bar vårskog, is og snø!

Les om Skautravern på nettsidene til Nordre Follo orientering, nfollo.no.

POST PÅ PLASS: Her ser du et bilde av en av postene som Skautraver'n-folket har hengt ut. Snøen skal ikke få stoppe turorinteringen og turgleden!
Powered by Labrador CMS