HER PLANLEGGES BANEN: Den nye frisbeegolfbanen er planlagt i skogen like ved Østli skole.
HER PLANLEGGES BANEN: Den nye frisbeegolfbanen er planlagt i skogen like ved Østli skole.

Planlegger frisbeegolf på Oppegård

– Vi har god tro på at banen skal stå klar sent våren 2021.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård IL planlegger sammen med Nordre Follo Kommune å anlegge en frisbeegolfbane i skogen nedenfor Østli skole.

– Planen er å gjøre dette i to trinn, der det først bygges 9 hull og senere fullføre med ytterligere 9 hull. Dette er et tiltak som skal være tilgjengelig for alle og fremme folkehelse. Sammen med Krokhol Disc Golf Shop som skal designe en bane som passer for nybegynnere, og som ikke blir for kjedelig for de mer erfarne spillerne, skriver Oppegård idrettslag i en melding til Oppegård Avis.

Økonomisk støtte

Oppegård IL fikk tirsdag den gledelige nyheten om at de får kr. 75.000,- i støtte fra Sparebankstiftelsen til dette formålet. I tillegg har de også søkt om nærmiljømidler.

POPULÆRT: Frisbeegolf har blitt en populær aktivitet. Dette bildet er fra banen på Krokhol.
POPULÆRT: Frisbeegolf har blitt en populær aktivitet. Dette bildet er fra banen på Krokhol.

Det som nå gjenstår er endelig godkjennelse fra Nordre Follo Kommune og byggesak.

– Vi har god tro på at banen skal stå klar sent våren 2021, sier daglig leder Hege Frøyna i Oppegård idrettslag.

Frisbeegolf har blitt veldig populært de siste årene og baner dukker opp overalt. Det er en 9 hulls bane på Langhus(bak Stil Arena), 18 hulls bane på Nesodden og på Krokhol.

Slik spiller du frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull».

En bane består som oftest av 9 eller 18 hull. Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hinder og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Powered by Labrador CMS