GODT GIFT: Nicholas Wilkinson og ektemannen Sebastian er i dag gift og bosatt i Nordre Follo kommune.

– Vi vil kjempe mot religiøse skoler i Nordre Follo!

SVs Nicholas Wilkinson vil kjempe mot alle forsøk på å få religiøse skoler til kommunen.

Publisert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Jesus Church hevder at de elsker Gud og mennesker, men det er bare menneskene som lever etter de konservative, strenge reglene pinsemenigheten forkynner. Nå har partiene Høyre, FrP, MDG og noen andre representanter sørget for at de får starte en kristen privatskole i Nordre Follo. 

Jeg og SV vil kjempe mot alle forsøk til å få flere religiøse skoler i kommunen enten de er kristne, muslimske eller fra andre religioner. Vi ber om din stemme for å si tydelig ifra at kommunen ikke vil akseptere flere nye religiøse skoler. 

Foreldre kan lære barn hva de mener hjemme, men vi mener vi må stille krav til hva elever skal få lære i den skattefinansierte undervisningen. Vi mener en forskningsbasert undervisning, kultur som likestilling og toleranse og kunnskap om kropp og seksualitet er viktig for alle barn i kommunen vår. 

Pinsemenigheten Jesus Church har et fundamentalistisk bibelsyn. De har bestemt at homofile ikke får lov å ha verv i menigheten eller bli ansatt. De er mot «homoseksuell adferd», men sier også at de har «respekt» for homofile personer. Om jeg kysser min ektemann, Sebastian, tror jeg det er «homoseksuell adferd». Jeg forstår ikke at de kan ha «respekt» for meg om jeg ikke kan vise min kjærlighet til mannen jeg elsker.

Hva noen i denne menigheten mener om meg og Sebastian sin kjærlighet er revnende likegyldig for meg. Men jeg er bekymret for barna. Jeg er bekymret om flere religiøse skoler som har et fundamentalistisk syn vil skade flere barn. Dette gjelder uansett hvilken religion de tror på. Jeg er bekymret for at barna vil lære at kjærligheten de har er feil. Jeg er bekymret for at de vil lære at de vil brenne i helvete om de elsker en av samme kjønn. Jeg er bekymret for at de vil kjenne på skam som vil følge dem hele livet. 

Hvis du stemmer på meg og de andre SV-kandidatene lover vi at vi skal kjempe mot samme type skole. Hvis du stemmer SV gir du tydelig beskjed at du ikke ønsker flere fundamentalistiske religiøse skoler i vår kommune. Hvis du stemmer på SV, stemmer du for respekt og toleranse. 

Nicholas Wilkinson, 

3. kandidat Nordre Follo SV

Powered by Labrador CMS