GIVERGLEDE: Nancy Nyquist, Ida Madeleen Moe (leder av Frivilligsentralen), Sverre Henry Storødegård og Vera Scott Stenersen har masse juleglede å spre! Alle utenom Moe er frivillige i Frivilligsentralen, og står klare til å samle inn gavene Oppegård ønsker å gi til hverandre.

Julegaver fra meg til deg

Fra en Oppegård-innbygger til en annen. Sammen med Landstormen arrangerer Oppegård Frivilligsentral julegaveinnsamling.

Publisert

Årets innsamling begynte med at Unni Elisabeth Sollesnes delte et innlegg på Facebook-gruppen «Det skjer på Kolbotn» fra en venn av henne.

Oppfordringen var å starte en felles julegaveinnsamling til de som ikke har mulighet til å kjøpe gaver selv - eller som ikke har noen å få gaver fra.

Les også: En sann ildsjel

Frivilligsentralen likte ideen, og bare halvannet døgn etterpå var det bestemt: Det blir innsamling!

Frivillig juleglede

– Vi var på banen med én gang, og med oss på laget har vi Landstormen og andre frivillige. De skal arrangere julaften på Tårnåsen aktivitetssenter for de som ikke har så mange å være med på julaften, og det er her gavene skal deles ut, forklarer leder av Oppegård Frivilligsentral, Ida Madeleen Moe.

Les også: Hedrer ildsjelene

– Det kan være mange grunner til at man har behov for en gave. Det trenger ikke nødvendigvis være stram økonomi, men også det at man er alene, og ikke har noen å få gaver fra, fortsetter hun.

Det har tidligere blitt arrangert julegaveinnsamling av Frivilligsentralen i forbindelse med Landstormens julefest lille julaften. I år blir den på selve dagen den 24.

Saken fortsetter under bildet. 

ENGASJERT: Unni Elisabeth Sollesnes delte innlegget som ble starten på det hele.

Fra barndommen av

Det er ikke første gang Frivilligsentralen eller andre organisasjoner i Oppegård samler inn gaver. Men Unni Elisabeth Sollesnes fra Drøbak hadde ikke sett det i Oppegård før, og delte dermed videre Facebook-innlegget fra vennen hennes.

– Det ble en voldsom respons begge steder, både på Kolbotn-siden og Drøbak-siden på Facebook. Det er jo ikke jeg som skal få oppmerksomheten, jeg bare delte ideen, sier hun ydmykt.

Les også: Hvem fortjener Frivillighetsprisen i år?

– Fra barndommen av i Drøbak var jeg vant med å legge slike gaver i «gavegryten» til Frelsesarmeen i alle år. Men jeg har ikke sett noe slikt her i Kolbotn hvor jeg bor. Da jeg så dette innlegget, syntes jeg det var en kjempeide! Det er bra at Frivilligsentralen tok tak i dette, sier hun.

Viktig for alle

Moe, som nylig ble ny leder av Frivilligsentralen, har allerede fått med seg mange frivillige til å arrangere innsamlingen og utdelingen.

Les også: – Stortinget var en fantastisk arbeidsplass!

GAVETIPS: Et tips er å støtte lokale produsenter. Hva med å gi bort Oppegård-votten fra Oppegård Husflidslag til noen du ikke kjenner? Signe-Marie Skovly og Kari Mette Vollar i husflidslaget hadde bod på Kolben 24. november. Dersom du ønsker å kjøpe noe fra Husflidslaget, kan du kontakte dem her. 

Hun mener det er et viktig arrangement, ikke bare for de som mottar gavene.

– Det betyr mye for den enkelte å gi en gave til en annen medborger. Det betyr også mye for den som mottar gaven, spesielt det at den er gitt av en annen som bryr seg i julen som kan være krevende for mange av ulike årsaker, avslutter Moe.

Fakta om julegaveinnsamlingen

  • Julegaveinnsamling til Landstormens julaften på Tårnåsen aktivitetssenter.
  • Arrangeres av Landstormen og Frivilligsentralen.
  • Innsamlingsdag er lørdag 9. desember kl. 12-14.
  • Du kan levere gavene uten om innsamlingsdagen: Levér gaven til Frivilligsentralen mandag til torsdag klokken 10-14, eller torsdag 7. og onsdag 13. desember før klokken 18. I Kolben, 2. etasje.
  • Gaven må være ny, ikke ta stor plass, og være innpakket med avtagbar lapp hvor det står hva som er inni gaven, for eksempel «genser gutt str. 152».
  • Hold deg oppdatert på Facebook-arrangementet «Julegaveinnsamling» av Oppegård Frivilligsentral.
  • Her kan du lese mer om Landstormen.
Powered by Labrador CMS