VAKSINERING I NORDRE FOLLO

ER MED PÅ DUGNAD: Det er mange frivillige som bidrar med det de kan på vaksinesenteret på Ski Storsenter. På bildet ser du Karoline Ringstad som bidrar med registrering. Kilde: Marit F. Nilsen/ Nordre Follo kommune

– Veldig givende og hyggelig jobb

Tobarnsmor Anette Lofthus Hansen (49) er en av de mange frivillige som har stilt opp for å bidra til at vaksineringen i Nordre Follo går som smurt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er stort sett eldre vi har vaksinert hittil i år, og de sier at de gleder seg masse til å klemme barnebarna og familien. Alle er så takknemlige. Det er en veldig givende og hyggelig jobb vi gjør, en jobb som gir meg ekstra energi, spesielt i tiden når jeg har så mye hjemmekontor med min vanlige jobb. Jeg har også blitt kjent med mange hyggelige mennesker, sier Anette Lofthus Hansen (49).

49-åringen fra Oppegård har helsefaglig bakgrunn som sykepleier, men har i dag en fulltidsstilling på kontor innen offentlig forvaltning.

FRIVILLIG HJELPER: Tobarnsmor Anette Lofthus Hansen (49) fra Oppegård har vaksinert mange innbyggere siden februar. Kilde: Marit F. Nilsen/Nordre Follo kommune.

– Jeg syntes det er hyggelig å bidra med det jeg kan, så jeg meldte meg som frivillig i januar da jeg leste på Facebook at kommunen trengte frivillige i forbindelse med vaksinering, sier Lofthus Hansen.

En til to dager per uke

I allerede tre måneder har Lofthus Hansen bidratt med vaksinering, først på kommunens vaksinesenter i Kolben og så på Ski Storsenter. 49-åringen har jobbet som frivillig vaksinatør en til to dager per uke siden februar, fra klokken 09.00 til 16.30 og noen ganger til 18.00 eller 20.00.

Adnuntius-ad. Hidden in the editor.Format: "oavis.no - desktop - artikkelboard 2", size: 300x250.

– Hvor mange personer har du vaksinert siden den gang?

– Det vet jeg ikke helt eksakt, men mange. Hele gruppen kan vaksinere rundt 1.000 personer per dag, sier Oppegård-kvinnen.

HJEMMEKONTOR: Anette Lofthus Hansen synes det er hyggelig å bidra som frivillig vaksinatør når hun har hatt så mye hjemmekontor i sin vanlige jobb. Foto: Privat

– Mange som bidrar

Ifølge Lofthus Hansen er det mange frivillige som bidrar med ulike oppgaver på kommunens vaksinesenter, og stiller opp med alt fra å registrere folk til å sette selve vaksiner.

– Det er mange frivillige som bidrar for tiden. Jeg tror kommunen har nok kapasitet når det gjelder oss, frivillige hjelpere. Det er nok vaksinedosene det står på, sier 49-åringen.

Som frivillig vaksinatør fikk hun "overskuddsvaksine" (når kommunen klarer å trekke ut flere doser av hvert hetteglass med vaksine, for eksempel syv doser istedenfor seks doser per hetteglass med Pfizer-vaksine) det som er og ble ferdig vaksinert for fire uker siden.

– Kommunen tar smittevern på alvor. Alt foregår i trygge rammer, sier hun.

18.805 ENKELTDOSER: Det er satt 18.805 enkeltdoser med vaksine i Nordre Follo hittil i år. Totalt 15.047 personer har fått første dose og 3.758 personer har blitt ferdigvaksinert. Foto: Nordre Follo kommune
Powered by Labrador CMS