NOMINERT: Ståll Rune Jensen er nominert til Frivillighetsprisen for hans utrettelige innsats for utøverne i Tilrettelagt Gruppe i OI.

– Gir meg en glede jeg ikke kan beskrive

Stål Rune Jensen røres til tårer hver gang han ser utøverne i tilrettelagt gruppe mestre og prestere, og frivillighet? Det er han født til!

Publisert

Stål Rune Jensen har i nærmer ti år ledet arbeidet med trening for psykisk utviklingshemmede i Follo og Oppegård IL. I de årene han har ledet gruppen har den vokst fra 8 – 10 til over 50 medlemmer og blitt utvidet til fotball, friidrett, truger, svømming, bowling og skøyter.

Stål står på for at de med psykiske hemninger skal ha ett så godt tilbud som mulig. Dette har blitt lagt merke til, og nå er han nominert til Frivillighetsprisen.

Les også: Lise Katrin tok sølv!

– Det er stort for meg at folk faktisk har nominert meg. Jeg ble veldig stolt da jeg fikk beskjeden. Jeg er jo mest vant til at det er utøverne mine som blir nominert, men denne gangen var det min tur, og det gjør meg utrolig rørt og glad, sier Jensen. 

NB! Saken fortsetter under bildet!

Brenner for andre

SAMMEN MED GJENGEN: Her ser du Stål Rune sammen med skyøteløperne (f.v) Lise Kathrin Jensen, som er hans datter, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg, Ida Karine Norstrøm og i tilleggg ser du Camilla Farestveit fra Norges Skøyteforbund. Bildet er tatt foran Special Olympics Winter Games i 2017.

Det er slik vi kjenner ham. Engasjert, med følelser som en strikkball, og et sabla engasjement som ingen ende tar. 

Han brenner for at de skal få ett godt tilbud om aktivisering og opplevelser. Jensen kjemper for at de på institusjoner ikke blir passive, men kommer seg ut, og dette har bragt Tilrettelagt Gruppe i OI hele veien til store mesterskap, og mange titalls medaljer er hentet hjem fra både nasjonale og internasjonale mesterskap.

Les også: Gøy å få sølvmedalje

– Dette med frivillighet er naturlig for meg, slik har det vært hele livet, og jeg har jo e et helt spesielt engasjement for likeverden og likestillingen av, med og for utvilkingshemmede. Slik har det vært i 25 år, også før jeg fikk en datter, Lise Katrin, som har en utviklingshemming. Det er viktig for meg at hun og andre som kanskje ikke passer helt inn i et standard-skjema, også får et fullverdig tilbud, og at de får arenaer hvor de kan mestre og prestere, sier han alvorlig.

NB! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se Stål Rune Jensens rapport fra Special Olympis Winter Games. Dette er kanskje et av de store idrettsøyeblikkene i fjor!

Klikk play for å se video

For nettopp dette med mestring er et ord som går igjen i vår prat med Jensen. Selv om hans utøvere i OIs tilrettelagte gruppe har sanket inn en medaljehaug som ikke har sidestykke her i kommunen gjennom historien, så er det til syvende og sist mestringen det handler om. 

Les også: Se deres fantastiske innsats i Østerrike!

– Jeg kan nesten ikke beskrive den følelsen jeg får når jeg ser at utøverne bryter grensene sine, at de mester og presterer, og at de overvinner frykt og sperrer. Det er den største medaljen og den største belønningen, sier han.

– Frivilligheten er viktig

– For samfunnet generelt, så er det kanskje dessverre slik at vi ikke har kommet så langt som vi burde med tanke på sidestilling av idrettsutøvere med og uten funksjonshemminger og andre utfordringer, men det er nettopp derfor det også er så viktig å ta den kampen, og å stå på for dett arbeidet, noe jeg har tenkt å gjøre videre fremover også. Det er viktig å ta kampen for dem som trenger det, og å gi dem en "push" i riktig retning, slik at de både kan anerkjenne sin egen innsats, og få den anerkjennelsen de fortjener. Hver gang de får det, er det belønning for meg også, sier Jensen. 

Les også: Møt våre olympiske helter

HERLIGE KARER: Nominerte til Frilvillighetsprisen 2017, Kyrre Riis, Kolbotn Basket, Helge Marstrander, Stopp Støyen og Stål Rune Jensen, Tilrettelagt Idretten OI.

Dermed er det bare å vente i spenning på utdelingen av årets Frivillighetspris, som skjer under Ordførerens Hedring senere i januar. Jensen er nominert sammen med Kyrre Riis i Kolbotn IL Basket og Stopp Støyen.

Powered by Labrador CMS