HÅPER MANGE GIR: Celine Falch og Marianne Thoresen-Larsen fra Kolbotn Torg, samt Anne Solhaug (i midten) håper at årets giverglede blir stor.
HÅPER MANGE GIR: Celine Falch og Marianne Thoresen-Larsen fra Kolbotn Torg, samt Anne Solhaug (i midten) håper at årets giverglede blir stor.

Årets viktigste comeback

Ønsketreet på Kolbotn Torg er tilbake. Behovet er større enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

Ønsketreet på Kolbotn Torg er et flott prosjekt hvor forbipasserende handlere kan plukke ned et ønske fra treet, kjøpe det som står på lappen og lekke det tilbake i den store boksen ved siden av treet.

Årets julegaveaksjon er sjette år hvor det gjennomføres, og ifølge Anne Solhaug hos Frivilligsentralen er det fortsatt et stort behov for det i Oppegård.

– Ja, det er dessverre kanskje et større behov enn noen gang. Det er er et tøft år for mange. Heldigvis er givergleden stor her og det er mange som ønsker å være med å gi, forteller hun til Oppegård Avis.

Vondt å lese

For enkelte har faktisk det varme gaveprosjektet blitt en del av juletradisjonen.

– Det er noen som har fortalt meg at det å gi noe til noen som har lite, har blitt en viktig tradisjon som de tar med seg sine egne barn på. Slik kan også de få forståelsen av at det ikke er alle som har det like enkelt, forteller Solhaug.

Årets lapper er minst like vonde å lese som tidligere.

– Dette er en vond påminnelse for mange, men jeg ser det hele året at det er store forskjeller her. Det blir bare ekstra synlig i jula, sier Solhaug.

Under ser du noen eksempler på hva ønskene består av.

Slik gjør du det

Rent praktisk foregår gaveprosjektet på følgende måte:

I løpet av førjulstiden samler Frivilligsentralen inn store og små julegaveønsker fra de som trenger hjelp. Enten ved at folk kontakter Anne/Frivilligsentralen direkte på egen hånd, eller ved at instanser som NAV, flyktningetjenesten eller barnevernet spiller inn ønsker.

Alle ønsker anonymiseres og konkretiseres av Frivilligsentralen, og henges på treet.

Deretter kan folk plukke ned én eller flere lapper, og kjøpe inn ønsket gave. Gaven og lappen legges uinnpakket sammen i den store gaveboksen ved treet, slik at de finner sin riktige mottaker. Selv innpakkingen er det for øvrig ungdomsskoleelever med valgfaget «Innsats for andre» som tar seg av. Dette er 18 elever fra skolene Flåtestad, Hellerasten og Fløisbonn.

Siste frist for levering av gave er 15. desember.

Powered by Labrador CMS