HER SKJER DET: Frode Kippe er tilbake i blått og hvitt, etter en mannsalder i svart og gult, samt et års tid i rødt.
HER SKJER DET: Frode Kippe er tilbake i blått og hvitt, etter en mannsalder i svart og gult, samt et års tid i rødt.

Kippe klar for KIL

Kolbotn-, Liverpool-, og Lillestrøm-legenden er endelig klar for comeback i blått og hvitt. Stakkars spisser i fjerdedivisjon.

Publisert Sist oppdatert

Breddeidretten er kanskje den gruppen som har vært hardest rammet og mest urettferdig behandlet under pandemien. Men når den først åpner, åpner den i alle fall med et smell: Frode Kippe er klar for comeback i Kolbotn. Smak på den.

Fotballen skal atter rulle igjen etter sommerferien, og Kolbotn IL har virkelig sikret seg en monstersignering før første avspark i midten august.

– Det er deilig å være tilbake i moderklubben. Jeg har fortsatt lyst å spille fotball, og da var det helt naturlig å vende tilbake til Sofiemyr, sier Kippe.

Ringrev

FIKK NUMMERET SITT: Kippe har spilt med drakt nummer i 13 i hele LSK-karrieren, og skal selvsagt gjøre det samme i KIL.
FIKK NUMMERET SITT: Kippe har spilt med drakt nummer i 13 i hele LSK-karrieren, og skal selvsagt gjøre det samme i KIL.

Det er ingen guttunge som returnerer til Sofiemyr, for Kippe har altså rukket å bli 43 år. Stopperkjempen bedyrer at han har holdt formen ved like gjennom fotball-pausen.

– Jada, jeg har vært så heldig at jeg har kunnet trene noen økter med LSK ukentlig, så formen er slett ikke verst. Matchvekten skal også være innen rekkevidde, så jeg skal være klar når serien starter i august, lover fotballegenden.

Med sin enorme erfaring ligger det i kortene at han blir en klar forsterkning for den hardtsatsende 4. divisjonsklubben. Kanskje like viktig blir det å sette standarden for hva som skal til for å bli god.

– Det er helt åpenbart at Frode er alt for god for fjerdedivisjon rent nivåmessig, så han er en kraftig forsterkning for oss på banen. Samtidig gleder vi oss til hva han kan lære resten av guttene om hva skal til for å prestere på et høyt nivå, og sannsynligvis har han mye å komme med rent taktisk til oss i trenerteamet også, sier Sindre Tverå Brevik, som både er KIL-trener og sportslig leder i klubben.

Skal kjempe i toppen

NY HJEMMEBANE: Endelig er Kippe tilbake der det startet, på Sofiemyr stadion.
NY HJEMMEBANE: Endelig er Kippe tilbake der det startet, på Sofiemyr stadion.

Vi omtalte KIL som hardtsatsende over. De har havnet i en tøff avdeling med flere andre lag med høye ambisjoner, men målet er å blande seg inn i tetstriden.

– Man kan selvsagt ikke forskuttere noe, men vi skal være med i toppen. I alle fall blant topp fire, sier Brevik.

Det tror Kippe er mulig.

– Jeg har vært med og trent med laget allerede og det bor mye i denne gjengen. Jeg skal i alle fall gjøre mitt, når jeg kan, for at vi skal nå målene, sier Kippe.

Det er nemlig lite trolig at Kippe spiller samtlige kamper i den komprimerte høstsesongen. Til det er kalenderen for full.

– Jeg skal kombinere spill for Kolbotn med full jobb i LSK, og det er mye som skal klaffe hver eneste uke. Jeg lover i hvert fall å blø for drakta hver eneste gang jeg går på banen, sier Kippe.

Powered by Labrador CMS