TOPPKANDIDATENE: Tønnes Steenersen (t.h.) omkranset av Karin Kværner, Mats Prytz Halvorsrud, Bjørn Richard Johansen og Nicklas O. Hoff.
TOPPKANDIDATENE: Tønnes Steenersen (t.h.) omkranset av Karin Kværner, Mats Prytz Halvorsrud, Bjørn Richard Johansen og Nicklas O. Hoff.

Tønnes til topps

Er FrP på sporet av noe stort igjen? Her er de som skal sørge for et godt kommunevalg for partiet.

Publisert Sist oppdatert

FrP har kjempet i opposisjon de siste tre årene, etter at tidenes første valg i Nordre Follo kommune endte med et rød-grønt-aktig flertall bestående av en rekke partier.

Det er med andre ord en hevngjerrig gjeng som nå har sluppet nominasjonslisten foran kommunevalget om et år.

Den erfarne kommunepolitikeren Tønnes Steenersen topper fortsatt FrP-listen i Nordre Follo. På andreplass står Karin Kværner som dermed kommer tilbake til kommunepolitikken igjen.

TOPP-DUO: Tønnes Steenersen og Karin Kværner er FrPs toppkandidater foran neste års kommunevalg.
TOPP-DUO: Tønnes Steenersen og Karin Kværner er FrPs toppkandidater foran neste års kommunevalg.

Bjørn Richard Johansen, som er innflytter i kommunen, er forslått på tredjeplass. Nicklas O. Hoff, som er partiets ungdomskandidat, og Mats Prytz Halvorsrud er henholdsvis 4. og 5. kandidater.

– Nominasjonskomiteen i Nordre Follo Frp har jobbet aktivt med å sette sammen en god liste før neste høst kommunevalg. Nå er vi i mål med en sterk liste bestående av erfaring, kvinner og menn samt ungdom, sier Lars Bilet som har vært leder av nominasjonskomiteen.

Han fortsetter:

– Det er Tønnes Steenersen som topper listen til FrP. Videre er det fantastisk å ha veteranen Karin Kværner tilbake i kommunepolitikken som nummer to på listen, sier Bilet.

KLARE FOR MAKT: De fem toppkandidatene i Nordre Follo FrP er lystne på et maktskifte i kommunen.
KLARE FOR MAKT: De fem toppkandidatene i Nordre Follo FrP er lystne på et maktskifte i kommunen.

– Må få til et skifte

– Nordre Follo må få til et skifte for å skape vekst, ny energi i kommunen og bedre løsninger for våre nær 62.000 innbyggerne, sier Lars Bilet som har vært leder av nominasjonskomiteen.

Ambisjonene er hårete.

– Kommunen vokse med mer enn 4.000 innbyggere i løpet av de neste 20 årene, så kommunen må nå legge en klar strategi for å nå toppen av NHOs Kommune-NM. I dag er kommunen først å finne helt nede på 26. plass, opplyser Bilet.

Solide målinger

Ifølge FrPs nominasjonsmann er Nordre Follo på mange måter et Norge i miniatyr.

– Om vi legger snittet av de siste Stortingsmålingene til grunn kan det gå mot skifte i mange kommuner i Norge i valget 11. september neste år. FrP og Høyre fikk sist uke rent flertall på Aftenposten og NRKs måling i regi av Norstat. Høyre ligger nå på rekordhøye 32,4 prosent. Fremskrittspartiet vinner mark og er på 14,7 prosent. Vi er på fremmarsj og er svært offensive, sier Bilet.

Toppkandidater

1 - Tønnes Steenersen er 54 år og bor på Bøleråsen på Langhus og har vært aktiv i kommune- og fylkespolitikken i 16 år, hvorav 12 år i formannskapet. Han har vært leder av helse- og omsorgskomiteen i Ski i fire år. I denne perioden er han medlem av komite for areal, klima og byggesak. Han har vært leder av Follo Næringsråd i 7 år og styreleder i Follo håndball herrer når de var i toppserien i 3,5 år. Han er daglig leder i sitt eget selskap Kurer Media. I kommunestyret i Nordre Follo er Knut Tønnes Steenersen gruppeleder for partiet.

2 - Karin Kværner er 65 år og bor på Langhus. Hun er pensjonist etter en lang karriere i forsikringsbransjen. Karin Kværner har sittet i kommunestyret fra 2011 til 2019 og formannskapet fra 2012-2019. Hun var gruppeleder fra 2016-2019 og satt i Plan Bygg samt i Helse og Omsorg komiteen. Kværner har en periode i Fylkesstyret og tre ganger vært med i nominasjonen til Stortingsvalget.

3 - Bjørn Richard Johansen er 57 år og bor på Ingieråsen på Kolbotn. Han er rådgiver i egen virksomhet og markeds- og kommunikasjonsdirektør i et boligutviklingsselskap. Han er innflytter i kommunen fra Bærum. Han har tidligere jobbet i Unge Høyres Landsforbund og var ungdomskandidat i bystyret i Skien kommune i sin tid.

4 - Nicklas Olsen Hoff er 22 år og bor på Sofiemyr. Han studerer statsvitenskap ved Oslo Nye Høyskole, er aktiv i Fremskrittspartiets Ungdom, FpU, og jobber på Rema 1000 på Sofiemyr så ofte det er mulighet. Han har sittet i kommunestyret i den nåværende perioden og er medlem i utvalg for Oppvekst, idrett og kultur.

5 - Mats Prytz Halvorsrud er 33 år og oppvokst i Ski og bor nå på Finstad, som ligger et steinkast fra Ski sentrum. Han er leder av FrP i Nordre Follo kommune. I det sivile er han automasjonsingeniør og jobber i Nordre Follo Kommune med innovasjon og automasjon. Han har vært kommunerepresentant i tidligere Ski kommune, fra 2016 og frem til kommunesammenslåingen i slutten av 2019. Der satt han som fast utvalgsmedlem i teknikk og miljø i samme perioden. I dag er han vara i utvalg for klima, teknikk og miljø, og vara i utvalget for oppvekst, idrett og kultur.

Etter de første fem plassene som er kumulerte, står følgende:

6. Anne-Marie Torgersen 7. Espen Reian 8. Stellan Hjerpset-Østlie 9. Markus Nord 10. Monica Dervo-Lehn 11. Svein Oddmund Nilsen 12. Øyvind Olsgård 13. Kari Nilsen 14. Per Sindre Hammer 15. Anne Eiklo 16. Jørund Lindgaard Aresvik 17. Natasha Dias 18. Kristoffer Martinsen. 19. Jarle Ørnebo.

NB: Har ditt parti nominasjonslisten klar? Send det til tips@oavis.no, så presenterer vi deres planer for kommunevalget i 2023.

Powered by Labrador CMS