SISTE HÅND: Med lighteren i hånden legger Elin Rustad siste hånd på julebordet til Fruene Fryd.
SISTE HÅND: Med lighteren i hånden legger Elin Rustad siste hånd på julebordet til Fruene Fryd.

Slik pynter du julebordet

Usikker på hvordan du danderer festbordet? Her får du tipsene!

Publisert

I mange hjem er arbeidsfordeling klar på julaften: Han er ansvarlig for maten, mens hun tar seg av pyntingen av julebordet. Hos Fruene Fryd og Gaven på Tårnåsen senter har de lang erfaring med å gi råd til hvordan man skal lykkes i å skape det perfekte bordet på årets koseligste kveld.

– Jul handler mye om tradisjoner. Fargene som veldig ofte går igjen er rødt, grønt og gull. Slik er det i år også, forklarer Elin Rustad (55).

Hun er en av eierne av Fruene Fryd. I den travle førjulstida pyntet damene i butikken et bord slik de ønsker å ha det i år.

– Bordet vårt er litt inspirert av følgende bilde: Et ungt par, som er vant til hver sine tradisjoner skal feire sin første jul sammen. Dermed smelter deres tradisjoner sammen til en ny.

Små vaser

– I løpet av de siste årene har slike små vaser eller flasker blitt veldig populære. Dette bruker vi også. Selvsagt skal det være levende lys.

Elin Rustad pynter også bordet hjemme til jul. Da går tiden fort, og hun bruker gjerne minst en time før hun er fornøyd.

– Julekvelden skal vi jo ikke bare huske for gavene og den gode maten. Det er også viktig å skape minner om hvor fint vi hadde det rundt oss, sier Rustad.