LOKAL STEMME: Oskar Einstabland er en lokal ungdomspolitiker (KrF) med et sterkt engasjement for parken rundt Gamle Oppegård Rådhus

– Det er nå det gjelder – nei til blokker i Rådhusparken

13. mars skal kommunestyret avgjøre om man enten skal planlegge videre for blokker rundt gamle Oppegård rådhus, eller planlegge for å ta vare på parken.

Publisert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innholdet representerer innsenders meninger. 

Jeg og KrF er helt klare på at det å bygge en bedre park er den beste løsningen for stedet. De siste årene har det blitt tettere og tettere i Kolbotn sentrum. Området trenger grønne lunger, ikke mer betong!

Hvis man ender opp med å bygge blokker der, vil det lukke Kolbotn sentrum ved å fjerne offentlige samlingsområder og skape skygge over resten av området.

Det som er ekstra frustrerende i saken er at om vi som bor på Kolbotn hadde fått bestemme om vi skulle bygd blokker rundt rådhuset eller fått til en ordentlig park der, hadde resultatet vært overveldende.

Det har vi blant annet sett gjennom en underskriftskampanje startet av elever fra Ingieråsen skole. De fikk på kort tid over 1000 underskrifter for å stoppe blokkene. Det er derfor helt klart at vi som bor her ønsker en park. 

I formannskapet sitt møte om saken foreslo KrF og resten av opposisjonen å planlegge for park istedenfor boliger, men dessverre fikk vi flertallet med Høyre og FrP mot oss. De ønsker at området skal bli et prioritert område i arbeidet med reguleringsplaner – og senere bygging. Alt avgjøres når kommunestyret skal stemme over saken. Kommunen har dessuten begrenset kapasitet i arbeidet med reguleringsplaner, vi burde heller prioritere noen av de mer modne områdene.

Det er ikke for sent å snu for Høyre, FrP, Senterpartiet og Pensjonistpartiet! Kolbotn trenger ikke å bygge ned enda mer grønt for enda en til blokk. Vi trenger derimot flere felles oppholdsområder der folk kan være.

Så mitt budskap til posisjonen med Høyre, FrP, SP og PP er: Dere trenger ikke å gjøre dette. Dere kan bygge blokker så mange andre steder (hvis dere har lyst), men dere trenger ikke å ødelegge den mest sentrale parken på Kolbotn også.

La oss heller samarbeide om å lage en enda bedre park som alle kan bruke.

Oskar Einstabland (KrF)

Medlem i utvalg for oppvekst, idrett og kultur

1. vara til kommunestyret

Fylkesleder i Akershus KrFU

Powered by Labrador CMS