KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Bent Åge Rsutad har mang en gang fortrollet smakssansene våre. Nå er han klar for nye utfordringer.
KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Bent Åge Rsutad har mang en gang fortrollet smakssansene våre. Nå er han klar for nye utfordringer.

– Stolt av alt vi har fått til

Bent Åge Rustad ser tilbake på tiden fra start til slutt på Tårnhuset. Han har mange spennende tanker om fremtiden etter at han nå forlater restauranten han var med på å starte.

Publisert

Bent Åge Rustad har bestemt seg for å forlate restauranten han var med på å starte for syv år siden, restauranten som har blitt et landemerke og et sted kjent for kvalitet også langt utenfor Oppegårds grenser.

– Avgjørelsen falt veldig nylig, men jeg har fundert litt på det en liten stund. Kroppen har fått merke kjøret det siste året, og jeg har ikke kunnet yte maks. Det har vært en
krevende tid og i løpet av denne tiden har det sakte, men sikkert kommet opp at det er på tide å gå videre. sier den erfarne og populære kokken.

Les også: Ben Åge forlater Tårnhuset

Viden kjent

Tårnhuset har i løpet av de siste årene blitt en signaturplass for Kolbotn.

Restauranten er kjent langt utenfor kommunen, både for sin kvalitetsmat, gode service og ikke minst satsningen på kortreist mat.

– Selv om det har vært ekstremt mye og hardt arbeid, har vi klart å bygge opp et kvalitetsprodukt. Det er krevende, men resultatet av å starte restaurant har blitt mye bedre og ble en suksess raskere enn jeg hadde trodd før vi startet. Jeg er stolt av hva vi har fått til, sier Rustad.

SAMMEN MED GJENGEN: Bent Åge Rustad (t.v.) trekker seg ut, og overlater driften av Tårnhuset til Vebjørn Aarflot og Helene Jahren.
SAMMEN MED GJENGEN: Bent Åge Rustad (t.v.) trekker seg ut, og overlater driften av Tårnhuset til Vebjørn Aarflot og Helene Jahren.

– Jeg tror først og fremst at vi har vært heldige med plasseringen. Tårnhuset som sted og objekt har lagt grunnlaget for at mange har lyst til å besøke oss, se stedet og ta vare på det som et gammelt kulturminne. Jeg har merket at mange har varme følelser for plassen, og ønsker å sørge for at det er liv i restauranten. Jeg tror også vi har hatt en folkelig tilnærming til kvalitetsmat, og vertsskapsrollen vår har også vært avgjørende. Gjestene trives her, sier han.

Les også: Fredagene er endelig happy igjen på Tårnhuset!

Han trekker også frem at satsningen på å være lærlingebedrift og ikke minst ryddigheten har vært en avgjørende faktor.

– Vi har hatt en god stab gjennom alle disse årene, og det har vært givende å være et sted hvor unge folk kan få viktig praksis til senere i karriere, sier Rustad.

Åpen for alt

Han forteller at kollegaene tok det med fatning at han har valgt å slutte. Hvor veien nå går videre, gjenstår å se. Rustad har mange tanker om hva han skal jobbe med fremover.

– Jeg skulle gjerne fortsatt å drive et sted selv lokalt, for jeg er like glad i faget mitt og i mat som jobb som jeg var da jeg startet i bransjen. Jeg har fått en del forespørsler allerede, og holder alle muligheter åpne, men jeg kommer til å bruke litt tid før jeg bestemmer meg. For meg handler det også om at jeg ønsker å drive med noe som kan kombineres med en aktiv hverdag som familiefar med forpliktelser. Det er viktig for meg, sier Rustad.

Han sysler også litt med tanken på å drive med kursvirksomhet.

– Jeg har mye erfaring på kjøkkenet som jeg godt kunne tenke meg å dele med flere, så matkurs står absolutt på listen over ting jeg kunne tenkt meg å gjøre, sier han.

Les også: Bilde av Tårnhuset pryder etiketten på Oppegård-akevitten

God magefølelse

KOKKELERER: Ben Åge Rustad har alltid kontroll på kjelene!
KOKKELERER: Ben Åge Rustad har alltid kontroll på kjelene!

Når han nå kaster seg ut på dypt vann, er likevel magefølelsen god.

– Jeg er fornøyd med innsatsen jeg har lagt ned på Tårnhuset, samtidig som det selvfølgelig er vemodig å forlate skuten. Det gir meg en glede at de andre på Tårnhuset nå kan gi gass og videreutvikle stedet, mens jeg kan kaste meg på nye prosjekter. Hva det blir, får tiden vise, men det føles riktig og godt å ha falt på en avgjørelse. Fremtiden ser spennende ut, avslutter Rustad.