Inviterer til garasjegalleri

INVITERER ALLE TIL KGGs NIENDE UTSTILLING: Astrid Runde Saxegaard sier Kolbotn Garasje Galleri (KGG) har følgende motto: «En ny kunstner på hver utstilling, en kveld, en fredag i måneden, helst fredagen som ligger nærmest fullmånen».
INVITERER ALLE TIL KGGs NIENDE UTSTILLING: Astrid Runde Saxegaard sier Kolbotn Garasje Galleri (KGG) har følgende motto: «En ny kunstner på hver utstilling, en kveld, en fredag i måneden, helst fredagen som ligger nærmest fullmånen».

Viser frem grenseløse naturfantasier

Kolbotn-kunstneren Astrid Runde Saxegaard inviterer alle til sitt garasjegalleri i Furukollveien klokken 19:00 førstkommende fredag. Denne gangen viser hun frem naturfantasiene til billedkunstneren Camilla J. Erøy.

Publisert

– Jeg er opptatt av å skape en magisk kveld og vise frem de flotte maleriene til Camilla J. Erøy. Med et dyktig malerisk håndtverk og en inderlig dedikert holdning til motiver og naturskildringer er hun naturfantasiens mester, sier Astrid Runde Saxegaard fra Kolbotn.

Kolbotn-kunstneren bruker garasjen sin i Furukollveien 3a som en forlengelse av hennes eget, nyoppusset atelier. Rommet har røff betong og en ny garasjeport med vindu. Her viser Runde Saxegaard frem arbeidene til andre kunstnere og kollegaer som trenger å vise og selge sin kunst. 

Første utstilling her fant sted i mai i fjor, og siden den gang har Kolbotn Garasje Galleri (KGG) hatt åtte utstillinger. Forrige gang skrev Oppegård Avis om maleriene til den afrikanske kunstneren Kojo Biney fra Ghana, som ble stilt ut i KGG i januar i år.

Naturfantasier

Denne gangen skal hun vise frem "Naturfantasier", en samling av rundt 20 malerier til billedkunstner Camilla Jeanette Erøy (41) fra Hobøl i Østfold.

Alle bildene skal være til salgs. De er utført i olje på linlerret, og kommer i ulike størrelser. De største bildene er i størrelsen 80x240 centimeter. Prisene varierer fra 3.500 til 35.000 kroner per bilde.

– Jeg ble kjent med Astrid gjennom noen andre. Da hun spurte meg om jeg ville stille ut bildene mine i hennes  garasjegalleri, sa jeg ja med en gang. Dette virket så spennende, nytt og ikke minst generøst, sier Erøy.

20 BILDER TIL SALGS: Billedkunstner Camilla Jeanette Erøy fra Hobøl stiller ut 20 oljemalerier på Kolbotn.
20 BILDER TIL SALGS: Billedkunstner Camilla Jeanette Erøy fra Hobøl stiller ut 20 oljemalerier på Kolbotn.

Fra drømmer og barndomsminner

– Jeg prøver å gjøre naturfantasiene mine grenseløse for å bryte med den konvensjonelle oppfatningen av landskapet, og er opptatt av at det er rom for undring.

Erøy sier kunsten hennes viser naturfantasier, og bygger ofte på minner fra barneårene da fasinasjonen for landskap oppstod.

– Jeg prøver å gjøre naturfantasiene mine grenseløse for å bryte med den konvensjonelle oppfatningen av landskapet, og er opptatt av at det er rom for undring, sier 41-åringen.

Inspirasjonen henter hun både høyt og lavt, fra drømmer hun har hatt, fra det norske og italienske landskapet, fra musikken og litteraturen.

– Motivene dukker bare opp inne meg, sier billedkunstneren.

Alle bildene hennes er malt utendørs og i atelieret hennes, som er i stallen på Skjelfoss Gård i Hobøl.

NATURFANTASIER:– Motivene dukker bare opp inne meg, sier billedkunstner Camilla Jeanette Erøy.
NATURFANTASIER:– Motivene dukker bare opp inne meg, sier billedkunstner Camilla Jeanette Erøy.

– Flere av bildene er overført fra store kulltegninger til malerier, sier Erøy.

Skogsmotiver og Italia

I forbindelse med utallige ferieturer rundt i Norge sammen med familien, fikk Erøy mange store opplevelser, men Hobøl-landskapet med bølgende åkrer og skoger, sitter også dypt i henne.

– Da er det naturlig for meg å arbeide i en figurativt kunstform, med vekt på den norske landskapstradisjonen, og Lars Hertervig, August Cappelen og Nikolai Astrum som inspirasjon, sier 41-åringen.

Hun sier skogsmotiver har spilt en stor rolle i arbeidene hennes.

– Jeg ser på skogen som et stort mangfold. Det som gjør det spennende er at det skjer mye innenfor små områder. Som barn lekte jeg mye i skogen. Der hadde jeg mitt eget rom, tryggheten.

Som voksen har Erøy vært på flere utenlandsturer, og da er det étt land som skiller seg ut.

– Det er Italia. Jeg har mange ganger latt meg påvirke av det vakre landskapet som er i Toscana, med bølgende åser, olivenlunder, sypress-alleer og flotte bygninger.

Hun lar seg også inspirere av kunsten til de italienske mestrene som Leonardo da Vinci, Sandro Boticelli, Tizian og mange flere.

Les også: Sprer varmen fra Afrika

Powered by Labrador CMS