I STARTGROPA: Daglig leder Hege Frøyna og styreleder Gard Olsen i Oppegård idrettslag håper å komme raskt i gang med byggingen av den nye idrettshallen på Greverud. Med seg på prosjektet har de eksperthjelp fra Sigbjørn Johnsen og Sylvia Brustad.

Vil bygge ny idrettshall på Greverud

Prosjektet omtales som en gavepakke! Regningen på 30 millioner vil Oppegård idrettslag ta selv.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag formiddag presenterte idrettslaget planene for lokalpressen.

– Vi har jobbet noen år og sett på mulighetene for å øke anleggskapasiteten, sier styreleder Gard Olsen i Oppegård idrettslag.

Han viser til at Nordre Follo ligger på middels dekning i Viken når det kommer til anlegg pr innbygger.

– Men når vi ser at Viken ligger nest nederst i Norge, er ikke dette noe å strekke seg etter. Vi vet det er behov for flere anlegg. Derfor har vi startet dette prosjektet.

Flerbrukshall

Idrettslaget vil bygge en splitter ny idrettshall, som vil dekke cirka 40 prosent av grusbanen på Østre Greverud. Denne banen er i dag i hovedsak til bruk som parkeringsplass. Hallen skal inneholde:

  • 2 flerbruksflater
  • 5 løpebaner à 100 m
  • Lengde/hoppgrop
  • Kastevegg til friidrett & golfsimulator
  • Enkel tribune

Hallen vil få en utendørs gjennomgang over til klubbhuset, hvor eksisterende garderober og toalett skal benyttes.

PLANEN: Hege Frøyna med planen for den nye flerbrukshallen på Greverud.

– I utgangspunktet blir det to håndballflater, men det er en flerbrukshall. Her skal det være mulighet til at idretter som ikke har tilbud skal kunne komme inn, sier Gard Olsen.

Prislapp: 30 millioner

Foran det nye hallen skal den resterende plassen romme 150-200 parkeringsplasser.

Estimatet for å bygge hallen er på 30 millioner kroner.

– Vi har hatt møter med kommunen, ordfører og utvalgsledere. Vi ønsker å realisere dette gjennom klubben. Det vil trenger hjelp til av kommunen, er at vi får disponere tomten. Vi kommer ikke til å be om økonomisk støtte fra kommunen, sier Gard Olsen.

Idrettslaget vil dermed finansiere det selv, med hjelp av spillemidler, private sponsorer, gaver og låneopptak. I dag har Oppegård idrettslag et anleggsfond på 2,5 millioner kroner.

– Noen av grunnen til at vi holder kostnadene nede er at det vil være minimalt med vann og avløp inne i hallen, sier daglig leder Hege Frøyna.

Eksperthjelp

Området hvor hallen er planlagt er regulert til idrettsformål, men markagrensen er også inne i bildet og er en utfordring for prosjektet.

– Det er derfor vi har søkt ekspertise fra to tidligere fylkesmenn, som har vært oppe i slike problemstillinger tidligere.

DETTE ER PLANEN: Slik kan den nye hallen på Greverud bli seende ut. Fra hallen vil det være utvendig gjennomgang til klubbhuset, som du ser til høyre i bildet.

Oppegård idrettslag har nemlig fått med seg to kjente ansikter med lang erfaring fra politikk og forvaltning. Sylvia Brustad flyttet til Greverud for tre år siden. Hun driver i dag sitt eget konsulentvirksomhet, og det var også hun som engasjerte Sigbjørn Johnsen i prosjektet.

– Sylvia og jeg er glødende opptatt av det som skjer rundt oss. Idrett har et stort samfunnsoppdrag som handler om tilbud til barn og unge. Det blir stadig viktigere, noe vi også vil se etter Covid-19. Å gi barn og unge muligheter til idrett er en god investering for fremtiden, sier Sigbjørn Johnsen.

– En gavepakke

Han mener at det ligger svært gode muligheter også for Nordre Follo kommune i å være med på utviklingen av det nye hallprosjektet på Greverud.

– Dette kan bli et nytt samlingspunkt. Initiativet fra idrettslaget er fantastisk bra. Dette kan bli en inngangsport til marka. I forhold til markaloven handler det mye om hva som er tillatt og ikke tillatt. Det som er utenfor er at folk skal ha adgang inn i marka, noe det er fullt mulig å ivareta med dette spennende prosjektet, sier Johnsen.

INNENDØRS: Hallen vil bestå av to håndballflater, med alle muligheter for flerbruk.

Sylvia Brustad kom inn i prosjektet gjennom at hun og Gard Olsen har barn på sammen skole. Den tidligere statsråden mener den nye hallen er en gavepakke.

– Det er sjelden et idrettslag kommer med et ferdig prosjekt de vil betale. Det er en gavepakke til både kommunen og ikke minst befolkningen i kommunen. Som jeg skjønner er det mange her i kommunen som drar til Oslo for å leie hall. Nordre Follo har en av sine fanesaker å satse på unge. Dette er virkelig et ledd i dette, sier Sylvia Brustad.

Håper på byggestart neste år

Sigbjørn Johnsen har lang erfaring også fra idretten, blant annet som styreleder i fotballklubben på Brumunddal.

– Oppegård idrettslag er et veldrevet idrettslag, som virkelig går inn i samfunnsoppdraget sitt. Det er så utrolig viktig jobb som blir gjort her, sier Sigbjørn Johnsen.

Går alt etter planen, vil idrettslaget starte byggingen av den nye idrettshallen starte en gang i 2022.

– Vi skulle gjerne startet i morgen, men vi må være realistiske til at det må kjøres noen prosesser og høringsrunder først, sier Hege Frøyna.

GIGANTPROSJEKT: Det nye hallprosjektet omtales som ett av de største i idrettslagets historie.
Powered by Labrador CMS