Næringsliv

GLADE GASELLER: Miriam Syversen og Svein Cato Nyhagen er partnere både på hjemmebane og i bedriften Teto Handel. Nå har de blitt gasellebedrift med en omsetning i 2018 på 12.97 millioner.

Samboer-suksess på Trollåsen

I Oppegård Næringspark driver gasellen Teto Handel, millionbedrift i kjemikalie­bransjen.

Publisert

Samboerparet Miriam Syversen og Svein Cato Nyhagen har holdt sammen i 20 år. I mai 2016 ble de også businesspartnere da de kjøpte opp firmaet Teto Handel, som de nå driver fra lager- og kontorlokalene sine i Trollåsveien 34. Paret som bor på Greverud var lei av å pendle, og ville starte sin egen bedrift. Det har de ikke angret på. I 2019 ble de gasellebedrift, med en omsetning på 12.97 millioner kroner i 2018, og et driftsresultat på 1,7 millioner kroner.

Mye jobb

– Vi er veldig stolte av å ha blitt gasellebedrift, men det har vært tøff jobbing for å komme dit. Jeg trodde ikke det skulle skje ennå, men jeg ble veldig glad, sier Nyhagen.

Det har blitt mange 14-timers dager, men Nyhagen, som har jobbet i bransjen siden 1984, er ingen novise. Det er heller ikke partneren, som har vært i bransjen i 20 år.

FELLES INTERESSER: Samboerparet Svein Cato Nyhagen og Miriam Syversen deler ikke bare interessen for firmaet, men også en lidenskap for fotballaget Liverpool.

– Vi må jo også takke selgerne våre som gjør en utrolig god jobb, uten dyktige medarbeidere går det ikke. Og så har vi gått forsiktig frem istedenfor å ansette og ansette. Jeg har vært borti bedrifter som øker for kjapt, det går ikke bra, sier Nyhagen.

Til sammen teller de syv ansatte i lokalene i Oppegård næringspark, men på sikt blir det kanskje flere.

– Vi vurderer å ansette flere selgere i løpet av 2020 sier de.

Røde tall

LOKALT LAGER: Teto Handel har kontor og lager i Oppegård Næringspark på Trollåsen.

Teto Handel selger vedlikeholdsprodukter til blant annet, anlegg og byggebransjen, transport, stat og kommune, borettslag, rørleggere og vaktmestere. De har i tillegg til et stort produktutvalg fra kjente leverandører, også utviklet sine egne produkter. Da samboerparet tok over i 2016, lå bedriften på Kalbakken, nå trives de veldig godt litt nærmere hjemmet.

– Det var røde tall den gangen. Vi trengte mer plass og ville slippe å stå i kø til jobb, så vi flyttet inn her på Trollåsen. Vi har stått på mye for å komme dit vi er i dag, sier Nyhagen.

En livsstil

De to eierne har jobbet sammen tidligere, og til tross for at de bor sammen, er det å jobbe sammen bare hyggelig.

– Det er jo en livsstil. Vi kan reise ned hit på en søndag og pusle litt. Det er ikke alt man ser på som jobb, smiler Syversen.

Powered by Labrador CMS