STENGT: Det har vært mørkt i lokalene til O'Learys siden romjulen. Torsdag ble restauranten slått konkurs.

O'Learys er slått konkurs

Koronakrisen tok knekken på restauranten på Kolbotn Torg.

Publisert Sist oppdatert

Konkursen til O'Learys og eierselskapet Stovner Restaurantdrift ble registrert i konkursregisteret torsdag 4. mars.

– Dette er fortsatt såpass ferskt at jeg har ikke så mye å si. Jeg har akkurat fått saken oversendt fra Oslo Byfogdembete. Vi går nå i gang med å få oversikt, sier advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen i advokatfirmaet Grette i Oslo.

Han er oppført som bobestyrer. Ifølge konkursregisteret må krav i boet meldes til bobestyreren innen 8. april.

Stengt siden romjulen

O'Learys har vært et populært sted for veldig mange gjester etter at den ble etablert i 2018. Restauranten har hatt en svært positiv utvikling. Blant annet samlet quizmaster Terje Aaseth fulle hus med sin quiz på tirsdagskveldene.

FORTSATT STENGT: Torsdag kveld hang fortsatt lappen fra januar på inngangsdøren til restauranten. O'Learys hadde siste åpningsdag 2. juledag i fjor.

For ett år siden kom koronakrisen. Etter det Oppegård Avis erfarer er dette årsaken til restauranten nå stenger dørene for godt.

Restauranten hadde siste åpningsdag 2. juledag. Planen var å gjenåpne i midten av januar, men så kom nedstengingen etter at det ble oppdaget mutert koronavirus i Nordre Follo.

Etter at mye åpnet opp igjen etter den siste nedstengingen i januar, valgte derimot driverne av O'Learys å holde restauranten stengt. Nå forblir den stengt.

– Må begrense tapene

O'Learys på Kolbotn er eid av Stovner Restaurandrift AS. Geir Sjøvold fra Kolbotn er en av eierne, og er den som har vært ansiktet utad de siste årene.

Torsdag hadde han den vanskelige jobben med å informere ansatte og samarbeidspartnere om at det er slutt for restauranten på Kolbotn Torg.

– Dette er trist, men vi så ikke lenger muligheter til å drive. Utgiftene ble for store og vi må begrense tapene, sier Geir Sjøvold til Oppegård Avis.

Ifølge konkursregisteret holdes første skiftesamling 18. mars.

Powered by Labrador CMS