ULL ER GULL: Karl-Einar Engebretsen eier av Nordlys of Norway, selger godt med ullgensere og ulljakker, særlig til turistnæringen.

– Strikk innom, da vel?

Karl-Einar Engebretsen er mannen som holder maska, bokstavelig talt!

Publisert

Karl-Einar Engebretsen startet salg av fritidsklær i 1994, de siste årene har han konsentrert seg om å selge ullgensere og salget øker for hvert år.

Nordlys of Norway holder til på Oppegård, produserer tradisjonelle, norske ullgensere i Baltikum, og leverer mest engros. Eier Karl-Einar Engebretsen er fornøyd med tingenes tilstand og året som har gått har gitt gode resultater for den beskjedne kremmeren.

– I fjor hadde vi en omsetning på omtrent seks millioner kroner. Det øker for hvert år, sier Engebretsen, som driver bedriften på egenhånd.

– Intensjonen min var å produsere så jeg kunne reise rundt på messer og julemarkeder og den slags, men så kom etterspørselen og da sier jeg selvfølgelig ja til det, smiler Engebretsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Turistnæringen

BESTSELGER: Dette mønsteret som Engebretsen har tegnet er bestselgeren for små og store.

Det meste av salget hans er til turistnæringen, og ofte kommer kundene ut til lageret hans i Sofiemyrveien for å se hva han kan tilby.

– Jeg har bortimot tusen forskjellige gensere, jakker og småartikler. I og med at utvalget er så stort er det bra at kundene kommer hit, sier Engebretsen, og legger til at privatpersoner også er velkomne til å gjøre avtaler for å handle fra lageret.

Engebretsen tar også med seg salget ut. Hvert år mellom mai og august forlater han hjemkommunen og drar nordover med produktene sine.

– Fra mai til agust holder jeg til i Lofoten. Da tar jeg med en stor salgshenger og selger til turistene der oppe. Det er det jeg synes er moro, det å stå å kremme selv er utfordrende, sier Engebretsen.

Stort marked

Han bedyrer at han leverer kvalitet, men også er gunstig prismessig.

KREMMER: Eier av Nordlys of Norway, Karl-Einar Engebretsen har mye på lager.

– Vi treffer godt, prisene våres møtes posistivt i markedet. Ute i butikk selges klærne fra 590 til 990 kroner sier Engebretsen.

Han legger til at det er et stort marked for nettopp ullgensere, og planen fremover er å holde på med salg som han gjort til nå.

– Kan jeg pusle med dette og det går greit i de årene jeg skal jobbe, så er det fint. Men man må stå på, ingenting gjør seg selv, sier Engebretsen.

– Mange lurer på om man kan leve av gensere. Det kan man, men alt kommer an på hvor man legger listen hen, avslutter kremmeren.

Powered by Labrador CMS