SVÆRT FORNØYD: Daglig leder Nora Charlotte Isachsen gleder seg masse til å vise frem den gjenbruksbutikken på Kolbotn torg.

Butikken på Sofiemyr er historie – lørdag åpner OMA på senteret

Ordføreren har med saks og klipper snoren.

Publisert

Det har blitt malt, snekret og både rørlegger og elektriker har gjort sitt til at lokalene til OMA står klare. Førstkommende lørdag klokken 09:00 er det åpningsfest på senteret. Eller noen stor fest blir det ikke.

– Vi er i rute og er klare til lørdag. Vi lurte om vi skulle vente til litt senere, men i disse tider er det egentlig bare bra at besøket strekker seg over hele åpningstiden. Vi gleder oss til endelig å åpne, men kjører samtidig litt «low key» for å unngå store folkemengder og køer, sier daglig leder Nora Charlotte Isachsen.

Ordføreren åpner

Litt stas blir det uansett på lørdag.

– Vi er heldige og får ordføreren på besøk. Hun skal klippe snoren når butikken åpner klokken ni.

I august kunne Oppegård Avis avsløre at gjenbruksbutikken OMA flytter tilbake til Kolbotn torg. Suksessen fra popupbutikken i fjor var så formidabel at både senterledelsen og OMA-ledelsen ville ha butikken tilbake.De siste ukene har hun og staben hennes vært godt i gang med oppussingen av lokalene hvor det blant annet har vært sportsbutikk.

Til sammen disponerer OMA cirka 700 kvadratmeter, men da inkluderer dette både butikk, lager og pauserom.

PS! Saken fortsetter under bildet.

ÅPNINGSKLART: Nå er det meste på plass i de nye lokalene. Lørdag åpner OMA på Kolbotn torg.

– Vi har satt opp lettvegger der vi trenger det. Her blir det tettere mellom varene enn hva det var på Sofiemyr, men vi skal få plass til alle varegruppene, sier Nora Charlotte Isachsen.

Ansetter flere

OMA vil også få en skikkelig barneavdeling i de nye lokalene, og der skal det ikke bare handle om kjøp og salg.

– Her skal man kunne være litt. Vi har sett at barn elsker å besøke OMA, og kanskje først og fremst for å leke med tingene. Det gjør jo egentlig ingenting ettersom det vi selger er brukt allerede. Derfor har vi bestemt oss for å lage en liten barneavdeling med lekekjøkken, tegnebord og en sklie.

Tirsdag denne uken var lokalavisen innom lokalene, hvor håndverkere gjorde de siste arbeidene mens de ansatte i butikken priset varer. Nora Charlotte Isachsen fikk tid til en liten prat før hun gikk i intervjuer. Nå skal OMA nemlig ansette flere.

Bokavdeling

– Dette er ordinært kommunalt ansatte. Vi trenger folk som kan jobbe ettermiddager, kvelder og på lørdagene. Nå er vi på utkikk etter flotte krefter som kan bære den flotte OMA-ånden videre, sier Isachsen.

De forskjellige avdelingene står klare til åpningen lørdagen, blant annet en stor bokavdeling.

– Det blir masse bøker. Vi skal ha 16 meter bokavdeling, hvor vi selger bøker med hardperm. I tillegg kommer det LP-plater, blader, DVDer og pocket. Der vil vi også ha en avdeling hvor man kan sette seg ned og lese.

– Nå gleder vi oss masse til lørdag og kan ikke si annet enn hjertelig velkommen til de nye lokalene våre, sier Nora Charlotte Isachsen.

Powered by Labrador CMS