HOCKEY-FØRE: – Forholdene er mildt sagt tilrettelagt for skøyter for tiden ved kunstgresset på Sofiemyr, forteller fotballentusiast Paal Sjøvdall.

– Her har vi kommunens beste skøyteis!

Fotballtreneren frustrert over hockeybane-forhold ved kunstgressbanen.

Publisert

Oppegård er ikke stedet for turgåing om dagen, kan man mildt sagt si, med mindre man har utstyrt seg enten med skøyte eller brodder.

Det er såpeglatt overalt. Den merkelige vinteren, sånn rent værmessig, har ført til at "hele" kommunen for mange oppleves som en eneste stor skøytebane. Slik er det også ved kunstgressbanen på Sofiemyr.

PS! Se Sjøvalls video i videovinduet øverst i saken!

Oppgitt

En av dem som er frustrert over strøsituasjonen på ved fotballbanen som samler hundrevis av fotballspillende hver eneste uke, er far, fotballentusiast og trener Paal Sjøvall.

ENGASJERT: Paal Sjøvall er både far og fotballtrener.

I går, tirsdag den 31. januar, tok han opp mobilkameraet sitt og filmet mens han stavret seg fra kunstgresset og bort til bommen ved parkeringen og de nye garderobebrakkene.

– Det er altså så sinnsykt glatt her, men her finner vi altså kommunens beste skøyteis, sier han.

– Med fotballsko skal tre til fire hundre barn trene her. Et lite tips til dem som strør, er å gidde å åpne bommen, og strø hele veien bort. Det hadde vært hyggelig, sier Sjøvall i videoen.

Glatt overalt

Han påpeker at videoen ikke er laget for å sette fokus på forholdene på idrettsanlegget, for det er ikke bare ved kunstgressbanen det er såpeglatt for tiden.

Oppegård Avis mottar daglig meldinger fra overalt i kommunen. Folk faller, Legevaktene er fulle av folk som har trynt på isen.

– Jeg la ikke ut videoen for å fokusere på dårlige forhold ved idrettsbanene. Det eneste jeg er opptatt av er sikkerheten. Det strøs på parkeringen, men ikke ved anleggene. Samtidig som dette er et idrettsanlegg er det også en vei hvor mange skolebarn ferdes, og jeg tenker at i bunn og grunn må det være noen som har et ansvar her. Jeg engasjerer meg som far her, og håper noen kan se på hva som kan gjøres her og på andre glatte steder, for dem er det mange av for tiden, avslutter han.

Her kan du lese mer om strø-hodebryet i Oppegård for tiden

– Vanskelig vinter

Det er været som er årsaken til forholdene vi ser i kommunen vår akkurat nå, skal vi tro Oppegård kommunes hjemmesider, som skriver om årsaken til skøytebaneforholdene rundt i kommunen for tiden.

– Værforholdene er for tiden gjør det vanskelig å unngå glatte partier på vei og gang- og sykkelveier. Utfordringen er at mildvær på dagen gjør at sand og grus faller ned gjennom den myke isen. Utover kvelden og på natten fryser isen til oppå grusen, og det blir veldig glatt. På grunn av temperatursvingningene er det derfor veldig vanskelig å hindre at veiene blir glatte. Selv om vi er ute og strør jevnlig vil det likevel bli glatt mange steder. Vi advarer derfor mot glatte partier og vanskelige forhold, skriver kommunen.

PS! Videoen er sendt til Oppegård kommune for kommentar. Vi kommer tilbake til mer om saken!

Powered by Labrador CMS