Michelle Forsland fra Oppegård Golfklubb, vakte oppsikt med svært solid spill i sin første turnering for  collegelaget til Jacksonville University i Florida.
Michelle Forsland fra Oppegård Golfklubb, vakte oppsikt med svært solid spill i sin første turnering for collegelaget til Jacksonville University i Florida.

Pangstart for Golf-Michelle

Sofiemyrjenta Michelle Forsland (19) imponerte i sin første collegeturnering i USA, og leverte tidenes beste turnering av en førsteårsspiller.

Publisert

I sommer byttet Michelle Forsland ut trygge omgivelser i Oppegård til et spennende opphold på Jacksonville University i Florida. Der har hun fått golfstipend, og finansierer studiene gjennom spille på universitetets golflag.

I sin første collegeturnering denne uken viste Michelle imponerende takter. Hun endte på en niendeplass individuelt og var med å spille Jacksonville-laget opp til en solid fjerdeplass i lagkonkurransen – noe som er lagets beste resultat i denne turneringen noen sinne.

Tidenes beste

Michelle brukte 219 slag på turneringens tre runder, seks slag over banens par. Ifølge Universitetets hjemmeside, var Michelles score den laveste noensinne av en førsteårsspiller fra Jacksonville. Det til tross at den siste runden var en liten nedtur i forhold til de to første.

Se resultatene fra turneringen her.

- Jeg er fornøyd med debutturneringen. Selv med en litt kjipt avslutning, er det gøy med en topp 10 i første turnering, forteller Michelle til Oppegård Avis.

Birdie-rush

Forsland var Jacksonvilles soleklart beste spiller de to første dagene av turneringen som gikk over tre dager. Hun leverte hele 11 birdier i løpet av de to første rundene, og begynte også den siste runden med en birdie på det første hullet. Deretter ble det dessverre ikke flere, men heller seks bogeyer.

- De bra slagene mine var veldig bra, jeg må bare trene mer slik at de dårlige ikke koster så mange slag, oppsummerer Michelle. Bare lagvenninne Megan Collins leverte flere birdier av alle de 80 spillerne i hele turneringen.

- Nytt og spennende

Etter bare en håndfull uker i USA føler vårt eget golftalent at hun har kommet godt i gang.

- College har så langt vært nytt og spennende. USA er veldig annerledes enn Norge og det har jeg fått merke. Men det er gøy, sier hun.

Å spille golf på college er en unik og fin mulighet til å kombinere utdannelse med golfsatsing. Og skolen legger forholdene godt til rette.

- Vi har treninger hver dag med laget. Vi trener på 3 ulike baner, og også et fint område på campus hvor jeg kommer til å legge ned masse tid. Området her er fint, så det kan bli bra, sier 19-åringen.

Michelles neste turnering spilles 3. og 4. oktober i Ponte Vedra Beach, Florida.