STORTALENT: Michelle Forsland er et kjempetalent innen sporten sin, og det er knyttet store forventninger til hennes golf-karriere.
STORTALENT: Michelle Forsland er et kjempetalent innen sporten sin, og det er knyttet store forventninger til hennes golf-karriere.

Slår seg ut i verden

Talentet til Michelle Forsland (19) er så stort at hun har fått stipend for å spille golf på college i USA.

Publisert

Swoooosh. Ding. Slik lyder det når Michelle Forsland dunker ut fire driver på det 14. hullet på Oppegård Golfklubb til ære for vår fotograf. Ballene flyr rundt 225 meter, og lander ganske nøyaktig der Michelle hadde tenkt, litt til høyre på fairway.

Vil leve av golfen

19-åringen fra Sofiemyr sitt målet er å kunne leve av å spille golf. Det er et trangt nåløye å komme gjennom og konkurransen er hard. Denne høsten er de timidlertid golfen som betaler for utdannelsen til Michelle, når hun skal gå på Jacksonville University i Florida, og spille golf for universitets college-lag. Stipendet dekker bo, mat og skolepenger.

–  Det er ganske deilig. Jeg sendte CV og søknader til flere universiteter i USA og etter en lang evalueringsprosess signerte jeg for Jacksonville i november i fjor, forteller hun.

KLINKER TIL: Michelle Forsland slår til på banen på Østre Greverud.
KLINKER TIL: Michelle Forsland slår til på banen på Østre Greverud.

Ble bedre enn far

Det hele startet i andreklasse da Michelle og faren Raymond begynte å spille golf. Da hun var 15 år ble hun bedre enn faren, og nå hevder den blide og beskjedne jenta seg helt i Norgestoppen.

I fjor vant hun to ganger på øverste juniornivå i Norge og i april i år tok hun en andreplass i Norgescupen, som er det høyeste turneringsnivået i Norge.
Nå venter nye utfordringer i USA. College-golf er den «vanlige» veien å gå for de største talentene innen denne unorske idretten.

Flere talenter

SPREK: Det blir mange og lange timer på golfbanen, og mange tusen skritt i uken for Michelle Forsland.
SPREK: Det blir mange og lange timer på golfbanen, og mange tusen skritt i uken for Michelle Forsland.

Men det var ikke gitt at det ble golf for unge Forsland. Hun var nemlig også et stortalent i håndball. Men da hun skulle begynne på videregående måtte hun velge.

-– Begge deler er jo gøy, men golf er litt annerledes – jeg tror det tiltalte meg. Det er så mange ulike slag man kan slå og så mye å trene på. Så det blir på en måte aldri kjedelig. Også følelsen av å spille bra og slå bra er en god drivkraft til å trene mye, forteller Michelle, som akkurat har hatt eksamen i norsk bokmål da vi treffer henne på Grevestua.

Snau russefeiring

Forsland var russ i år, men noe særlig russefeiring ble det ikke i år for golf-talentet. 

– Vel, jeg hadde bukse, men ellers ikke planer om å gjøre så mye. Helt til treneren og pappa ba meg komme meg ut en tur. Men det ble bare en tur, ler Michelle.

Men nå er fokus på å bli en best mulig golfspiller. Om sommeren trener Michelle godt over 20 timer hver uke, men legger ikke skjul på at det skal bli fint å få et lag å trene med.

– Det er bare jeg som er jente som satser på golf i Oppegård nå, så jeg savner jo noen å trene med. Heldigvis er jeg ikke sjenert, så jeg frykter ikke et nytt miljø og nye mennesker i USA, sier den ellers så beskjedne jenta. Hun tør nemlig ikke ta altfor store ord i sin munn.

– Jeg skulle kanskje vært litt tøffere utad. Jeg tør ikke skryte for mye, i tilfelle det ikke går bra. Det er bedre å skryte litt etterpå, ler 19-åringen.